SRBIJA OD ZAGREBA ZVANIČNO TRAŽI DOKAZ: Upućen zahtev hrvatskom ministarstvu zbog lažnog svedočenja (FOTO)

Novosti online

14. 11. 2021. u 14:34

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći u vezi sa slučajem Koste Danilovića, svedoka koji je ispitan u nastavku sudskog procesa protiv Dušana Jovića, koji je tokom davanja iskaza izjavio da je u to vreme u Glini video predsednika Srbije Aleksandra Vučića

СРБИЈА ОД ЗАГРЕБА ЗВАНИЧНО ТРАЖИ ДОКАЗ: Упућен захтев хрватском министарству због лажног сведочења (ФОТО)

Foto: Tanjug

Kosta Danilović je 1991. bio zarobljen u logoru KPD Glina, a na suđenju je lažno optužio predsednika Vučića da je posetio logor.

- Sećam kada je sadašnji predsednik Srbije Vučić, kao da ga sada gledam, došao kod nas i govorio koga će ubiti a koga će zaklati. Meni je Vučić rekao da sam ja kao Srbin izdao srpski narod i da će me zadnjeg zaklati, tako je rekao - slagao je Danilović u iskazu.

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od Ministarstva pravde Republike Hrvatske podatke o Kosti Daniloviću, a naročito to da li je on državljanin Republike Srbije.

Kako je navedeno u zamolnici, Više javno tužilaštvo je formiralo predmet u pravcu utvrđivanja uslova i pretpostavki za eventualno vođenje krivičnog postupka zbog eventualnog izvršenja krivičnog dela Izazivanje panike i nereda, ili krivičnog dela Davanje lažnog iskaza.

BONUS VIDEO: NEVEROVATAN ČOVEK, PRAVI VITEZ: Ovako je čuveni ruski novinar najavio Vučića

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna