VUČIĆ ZA RUSKE MEDIJE: Sa Putinom ću razgovarati o mnogo konkretnih stvari, pitanje svih pitanja ovde u Srbiji - gas

Tanjug

13. 11. 2021. u 20:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom planira da razgovara o ceni gasa i povećanju obima snabdevanja.

ВУЧИЋ ЗА РУСКЕ МЕДИЈЕ: Са Путином ћу разговарати о много конкретних ствари, питање свих питања овде у Србији - гас

Foto: Printskrin

- Ovoga puta imaćemo mnogo konkretnih stvari o kojima ćemo razgovarati. Pored političke agende, nešto mogu da kažem, a ostaviću nešto za razgovor jedan na jedan. Rekao bih da je pitanje svih pitanja ovde u Srbiji - gas - rekao je za Jutjub kanal "Solovjev lajv” srpski predsednik.

On je naglasio da je uveren da će sa ruskim predsednikom naći rešenje za tri stvari koje se odnose na gas, a to su cena gasa i njegova količina i to da je Srbiji potrebno sve više gasa.

- Mi trošimo sve više i više. Ako smo nekada trošili 1,1 milijardu kubnih metara gasa, sada koristimo 2,7 milijardi. Trebalo bi da postignemo dogovor o povećanju isporuka gasa, jer naša privreda najbrže raste u Evropi - poručio je Vučić.

Vučić je istakao i da je Putin uvek pokazivao razumevanje za Srbiju u teškim okolnostima.

- Nadam se da će nas i ovoga puta razumeti po pitanju cene i obima isporuka gasa - dodao je predsednik Srbije.

Sastanak Vučića i Putina planiran je za 25. novembar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (39)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!