LICEMERJE TONINA PICULE: Od murala do saradnje sa Rusijom i Kinom - odgovor na svaku njegovu zamerku (VIDEO)

Novosti online

12. 11. 2021. u 16:20

JEDAN od potpisnika saopštenja evroparlamentaraca koji su osudili predsednika Aleksandra Vučića zbog toga što navodno čuva mural Ratku Mladiću je i hrvatski evroposlanik Tonino Picula, koji se danas obratio i na televiziji N1.

ЛИЦЕМЕРЈЕ ТОНИНА ПИЦУЛЕ: Од мурала до сарадње са Русијом и Кином - одговор на сваку његову замерку (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Picula Vučiću zamera tobožnji nejasno definisani angažman devedesetih godina, iako se upravo u njegovoj zemlji i dalje slavi "otac nacije" Franjo Tuđman, koji je naredio "Oluju", rečima da Srbima moraju biti naneti takvi udarci da nestanu!

Hrvatski evroposlanik, kome je glavna mora mural na jednom beogradskom zidu, takođe ne vidi desetine murala zločincima Praljku i Gotovini u sopstvenoj zemlji, ali i ulica nazvanih po Mili Budaku, ustaškom ideologu koji je tvrdio da "jednu trećinu Srba treba pobiti, jednu proterati a jednu pokatoličiti".

Picula dalje tvrdi da Srbija stagnira na putu ka EU, iako ga demantuju zvaničnici EU poput Ursule fon der Lajen, koja je rekla da je naša zemlja ostvarila neverovatan napredak.

I za kraj, Piculu, kao i većinu zapadnih političara, boli činjenica da Srbija ima odličnu saradnju sa Kinom i Rusijom. Ipak, hrvatski evroposlanik zaboravlja činjenicu da su najvažniji infrastrukturni projekat u njegovoj zemlji - most Pelješac - gradili Kinezi, a da im je najveći koncern "Agrokor" posle propasti tajkuna Ivice Todorića preuzela ruska "Zberbanka".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)