SRBI SU NAROD SA KIČMOM! Sjajna poruka Vanga Jia: Mi smo na pravoj strani istorije

Novosti online

28. 10. 2021. u 12:08 >> 12:14

MINISTAR spoljnih poslova Kine Vang Ji rekao je nakon sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem da Kinu i Srbiju veže veliko prijateljstvo.

СРБИ СУ НАРОД СА КИЧМОМ! Сјајна порука Ванга Јиа: Ми смо на правој страни историје

Foto: S. K.

- Meni je mnogo drago što sam ponovo u poseti lepoj Srbiji. Nas i Srbiju veže veliko prijateljstvo. Milijardu i 400 miliona Kineza znaju da imaju jednog velikog prijatelja u Evropi, a to je Srbija. Prijatelja koji poštuje teritorijalni integritet i zainteresovan je za saradnju, a to je predsednik Vučić - rekao je Ji.

On ističe da je Srbija zemlja koja ima svoje principe, a da je srpski narod - narod sa kičmom.

- Ponosni smo što imamo tako istinskog i dobrog prijatelja. Pod strateškim vođstvom predsednika Si Đinpinga i predsednika Vučića naše tradicionalno prijateljstvo zrači novu vitalnost.


Kina će nastaviti da poštuje teritorijalni integritet Srbije, i po tim pitanjima će stajati blisko uz srpski narod.

Vang Ji je rekao da je saradnja Srbije i Kine u okviru projekta "Pojas i put" odlična i da nastavlja da se razvija odličnim tempom.

- Znamo da postoje primedbe sa strane zbog naše duboke saradnje. Ali mi ćemo istrajati. Jer ono što mi radimo nije samo zbog naših interesa, već da bismo doprineli miru i stabilnosti, kao i pravdi. Mi smo na ispravnoj strani istorije. Uveren sam da će Kina i Srbija nastaviti da razvijaju strateško partnerstvo - zaključio je Ji.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (32)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu