ĐILAS PLANIRA "KRNJI" BOJKOT: Opozicija oko lidera Stranke slobode i pravde još razmatra plan za nastup na izborima naredne godine

D. M. - S. S. R.

27. 10. 2021. u 10:20

DEO opozicije okupljen oko Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i dalje traži strategiju za naredne izbore, a kao jednu od ideja razmatraju i plan "parcijalnog bojkota".

ЂИЛАС ПЛАНИРА КРЊИ БОЈКОТ: Опозиција око лидера Странке слободе и правде још разматра план за наступ на изборима наредне године

U toku pripreme za učešće na izborima / Foto D. Milovanović

To bi podrazumevalo da savez izađe na beogradske izbore, ali da ne učestvuje u trci za republički parlament, kao i da za predsedničke izbore isturi nezavisnog kandidata iza kojeg bi stao što veći broj partija.

Prvi čovek SSP Dragan Đilas izjavio je pre dva dana da će u narednom periodu odlučiti hoće li učestvovati na izborima na proleće naredne godine, a i da će "bojkot, ukoliko ga bude, biti različit u odnosu na prošli". On se nije izjasnio šta to znači, ali se, kako nezvanično saznajemo, to može da znači upravo delimičan bojkot.

Bojan Klačar, iz CeSida, smatra da je već doneta odluka da se ide na izbore, a da su poruke o nekakvom drugačijem bojkotu samo ostavljanje manevarskog prostora da se možda ta odluka u nekom trenutku promeniti:

- Deo opozicije je odlukom da ne izađe na prošlogodišnje parlamentarne izbore visoko podigao lestvicu i sada je malo teže objasniti biračima zašto bi učestvovali na narednim izborima kada već poručuju da se uslovi nisu poboljšali.

I oštre kritike na račun evroparlamentaraca koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu kao posrednici - da su se odrekli evropskih vrednosti, koje je izrekao Đilas - Klačar tumači više kao poruku domaćoj javnosti, odnosno neku vrstu objašnjenja za izlazak na izbore: probali smo sve i, uprkos tome što su svi protiv nas, borićemo se.

I ranije se spekulisalo da opozicija vaga da li da sve karte baci na Beograd, gde po istraživanjima imaju nešto veću podršku nego na državnom nivou. S obzirom na to da se bira i predsednik Republike, kažu analitičari, dobar rezultat bi mogao da zavisi i od jačine kandidata.

KOD VUKA OSTAVKA I ODLAZAK

ADVOKAT Borivoje Borović podneo je ostavku na mesto člana Predsedništva Narodne stranke Vuka Jeremića. Borović je objasnio da namerava da se u potpunosti posveti advokaturi. Stranku je u utorak napustio predsednik njihovog Odbora za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević, kako je rekao, jer nije uspeo da nametne teme zbog kojh se angažovao, a to su privreda, finansije i ekonomija.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (52)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti