PREMIJERKA BRNABIĆ: Vučićevo ubistvo planirano na otkrivanju spomenika Stefanu Nemanji

Novosti onlajn

24. 10. 2021. u 11:43

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je da je bilo planirano ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da su navodi o prisluškivanju Vučića i afera "Jovanjica" pokušaji državnog udara.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Вучићево убиство планирано на откривању споменика Стефану Немањи

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

- Planirano je dugo i detaljno. Formirane su paralelne strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) i vođene su kampanje u tajkunskim medijima, koje su prenosili mediji u regionu kako bi Vučića dehumanizovali i od njega i njegove porodice naprvili kriminalni klan - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je rekla da je bio planiran atentat na Vučića na otkrivanju Spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu, 27. januara ove godine, ali nije navela detalje i zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih.

- Kada bi streljali Vučića, oni bi pravili narativ da je to prirodno: ‘Ko zna u šta je sve umešan i on i njegova porodica’. Mnogo toga je bilo u MUP. Monstruozno koliko je bila dobro povezana ta mreža - istakla je Brnabić.

Ona je naglasila da se nadležne službe bave tim slučajevima i da neće biti zaštićenih, bez obzira na „ime i prezime, funkciju i stranačku pripadnost“.

- Znam da je Srpska napredna stranka jedina stranka u istoriji Srbije koja je rekla da se svi tretiraju jednako i da nema zaštićenih - rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da se na Vučića vrši pritisak „napadima“ na njegovog sina, Danila, jer mu „ne mogu“ zameriti ništa u vezi sa ekonomskim i političkim pitanjima.

- Znate šta mu je slaba tačka i krenete da udarate na Danila besprizorno. Vi kriminalizujete jednog mladića, on je stalno na naslovnim stranama tajkunskih dnevnih novina i nedeljnika - dodala je premijerka. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

POČETAK RADOVA NA REKONSTRUKCIJI PRUGE: Vučić i Orban na ceremoniji na Horgošu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (24)