MINISTAR MALI: Za pet godina povećali smo minimalac za 52%

Novosti online

16. 10. 2021. u 11:56

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali reagovao je danas na najnovije saopštenje Dušana Nikezića.

МИНИСТАР МАЛИ: За пет година повећали смо минималац за 52%

Foto: Tanjug

- Gospodine Nikeziću, niste vi jedini koji umete da saberete podatke Ministarstva finansija tako da je previše očigledno da lažete i da se igrate sa statistikom. Pozivam i sve građane Srbije da to učine i da se uvere da nije tačno da ste za godinu dana minimalnu zaradu povećali za 21%, već za dve godine, i to 7,4% 2011. godine, i 12,7% za period april - decembar 2012., što je već bio kraj vašeg posla u Ministarstvu finansija- rekao je Mali.

- To je bilo potpuno neodgovorno jer ste povećali minimalnu zaradu čak više nego što su i sindikati tražili, dok je zemlja bila u recesiji i “slobodnom padu”, a sve zbog izbora koji su se baš tad održavali. Nakon što ste nam ostavili zemlju pred bankrotom, morali smo da je ponovo “dignemo na noge”, da budemo ozbiljni i odgovorni, pa upravo zato prve dve godine nije bilo prostora za povećanje minimalne zarade. Dakle, upravo vi i gazda Đilas ste građanima zavukli ruke u džepove kako biste punili sopstvene novčanike, a mi smo zbog vašeg lopovluka morali da spašavamo zemlju od bankrota. Zašto ne kažete da smo u poslednjih pet godina povećali minimalnu zaradu za čak 52%? I to su takođe javno dostupni podaci. Nakon što smo stabilizovali finansije, a ne kao vi, neozbiljno i neogovorno. To se zove ozbiljna ekonomska politika, i to građani vide i znaju da cene- rekao je Mali.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

VUČIĆ U DUBAIJU: Predsednik se upisuje u knjigu utisaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)