ĐORĐE MATIĆ O NAPADU MESIĆA NA VUČIĆA: Imate onaj izraz „drž'te lopova” - Da li ga je on pominjao pre 30 godina?

Novosti online

14. 10. 2021. u 12:37 >> 12:54

HRVATSKI pesnik Đorđe Matić reagovao je na napade Stjepana Mesića na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ЂОРЂЕ МАТИЋ О НАПАДУ МЕСИЋА НА ВУЧИЋА: Имате онај израз „држте лопова” - Да ли га је он помињао пре 30 година?

printksin tviter / detektor laži

- Imate onaj izraz „drž'te lopova”, potpuno je fascinantno da naš bivši predsednik Mesić zamera Aleksandru Vučiću što nije pomenuo Tita! A da li ga je on pominjao pre 30 godina? Prva knjiga mu je bila „Kako smo srušili Jugoslaviju”! - kazao je Matić.

Podsetimo, Stjepan Mesić, bivši hrvatski političar i član Predsedništva SFRJ, masno je slagao kada je rekao da „Vučić nije ni pomenuo Tita” u svom govoru na Samitu nesvrstanih.


- Predsednik Jugoslavije je kazao - verujem da ćemo učiniti veliku uslugu svetu ako jasno i odlučno ukažemo na put koji vodi ka miru, slobodi, jednakosti i miroljubivoj saradnji svih naroda - citirao je Vučić Tita iz govora septembra 1961. godine, što je jasan dokaz da je Mesić slagao.

On je to izjavio za tp. portal, a ovu njegovu neistinu preneo je i beogradski dnevnik „Danas” na svojoj internet stranici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (9)