PETKOVIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Desetine ranjenih u Mitrovici - Vučić u 15 časova razgovara sa Srbima sa KiM

Novosti online

13. 10. 2021. u 12:18

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju obratio se povodom upada policije lažne države Kosovo i specijalaca ROSU u severnu Kosovsku Mitrovicu.

ПЕТКОВИЋ СЕ ОБРАТИО ЈАВНОСТИ: Десетине рањених у Митровици - Вучић у 15 часова разговара са Србима са КиМ

Foto: Printscreen/TV Pink

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obratio se na vanrednoj konferenciji za medije povodom nereda na KiM.

- Pripadnici ROSU i KPS-a su danas napali narod, koristili bojevu municiju. Sve ovo je maslo Aljbina Kurtija, koji želi da se sveti Srbima na KiM - rekao je Petković.

On je rekao da je u neredima ranjen Srbin Srećko Sofronijević, mladić star 36 godina, i da je ovim "pala prva kap srpske krvi".

- Imamo na desetine ranjenih, i zbog toga je predsednik Aleksandar Vučić hitno otišao u Rašku, gde će u 15 časova u kasarni imati sastanak sa Srbima sa KiM.

Ukazao je da je ovo "sedmi put da pripadnici ROSU, do zuba naoružani, upadaju na sever KiM i sukobljavaju se sa golorukim srpskim narodom".

Pokazujući slike zaplenjenih pakovanja sokova i čokoladica, upitao je da li je to krijumčarenje robe zbog koje Rosu upada sa oklopnim vozilima na sever Kosova i Metohije i stvara jedno gotovo ratno stanje.

Naveo je da su Rosu krenule ka tehničkoj školi u Kosovskoj Mitrovici, ali da je hrabri goloruki srpski narod uspeo da odbrani taj deo Kosovske Mitrovice i otera pripadnike Rosu, koji su se onda povukli u bazu Belvedere u južnom delu Mitrovice.

- Takođe, naši ljudi okupljeni u Zvečanu uspeli su pod rafalima koje su trpeli da oteraju Rosu iz centra Zvečana, gde su upadali u magacine, u privatne kuće. Oni su upadali u apoteke, za njih je krijumčarenje robe to što se prodaju lekovi u apotekama - istakao je Petković.

Kada su se vratili u bazu Belvedere, dodao je Petković, "šest oklopnih vozila je ponovo krenulo na sever Kosova i Metohije".

- I tu ih je naš narod ponovo sprečio i to kod mesta Rudare, gde je bio veliki okršaj, tako što su jedinice Rosu napadale i bojevom municijom - naveo je direktor Kancelarije za KiM.

Aljbin Kurti želi da izazove krizu i osvoji sever, ocenio je on.

- Pozivam Kfor i međunarodnu zajednicu da reaguju i zaustave ludilo Aljbina Kurtija. Ako Kfor nije sposoban da reaguje i zaštiti srpski narod, ima ko će - poručio je Petković.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)