U "SLUČAJU JOVANJICA" NEĆE BITI ZAŠTIĆENIH: Premijerka Brnabić jasno rekla - sudstvo mora da radi bez pritisaka

Novosti online

10. 10. 2021. u 14:03

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je da sudstvo mora da uradi svoj deo posla u "slučaju Jovanjica" bez pritisaka i obećala da će Vlada obezbediti da pravosudni sistem bude slobodan dok radi svoj deo posla.

У СЛУЧАЈУ ЈОВАЊИЦА НЕЋЕ БИТИ ЗАШТИЋЕНИХ: Премијерка Брнабић јасно рекла - судство мора да ради без притисака

Foto: Printscreen/TV Prva

- Utvrđeno je da su neke paralelne strukture u MUP želele da iskoriste slučaj Jovanjica i Koluviju za rušenje Aleksandra Vučića tako što bi lažno optužili njegovoga brata, uhapsili ga i primorali predsednika da podnese ostavku. Ostalo je još dosta stvari koje moraju da se utvrde, ali postoje dokazi da je postojala mreža ljudi koji su imali zadatak, ne znamo od koga, da sruše predsednika Vučića - izjavila je Brnabić.

Komentarišući intervjuu Predraga Koluvije advokatu Vladimiru Đukanoviću, Brnabić je podsetila da je deo političke opozicije davao sebi za pravo da iznosi neke navodne dokaze i da komentariše slučaj dok je istraga u toku.

- To je bio pritisak i na sud i na javnost da se Koluvija osudi pre suđenja. Sada opozicija optužuje da je u intervjuu Koluvije sa Đukanovićem izvršen pritisak na sudstvo. Da nije bilo svih onih konferencija za štampu opozicije i mešanja medija, situacija bi bila mnogo čistija - rekla je Brnabić i izrazila uverenje da će slučaj dobiti epilog iako je, kako se izrazila, "sve je veoma kompleksno jer smo pustili da opozicija od toga napravi politički slučaj mešajući se u tok istrage".

Brnabić je naglasila da postoje dva velika procesa, "slučaj Jovanjica" i "slučaj Belivuk" i ukazala da ti slučajevi ne mogu da se porede osim po tome što se i u jedan, u i drugi, neprekidno mešaju opozicione stranke i mediji s ciljem da se ti slučajevi politički iskoriste protiv predsednika države i Vlade.

U osvrtu na tzv. Pandorine papire i optužbe na račun ministra finansija Siniše Malog, Brnabić je ocenila da je reč o "recikliranoj priči koja je sada opet zanimljiva iz nekih drugih, nejasnih razloga".

Brnabić je podsetila da je Mali već dao sve odgovore o tom pitanju i da on, poput nekih iz opozicije, danas nije bogatiji nego onda kada je "ušao u politiku".

- Mi smo Vlada koja veruje u vladavinu prava. Bitno je da je poštovao zakone Republike Srbije i da danas nema više nego što je imao kada je ušao u politiku - istakla je Brnabić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024