MILOVAN DRECUN: Kurti u problemu, nije imao izlaznu strategiju

Novosti online

04. 10. 2021. u 16:27

PREDSEDNIK Skupštinskog odbora za kosovo i Metohiju, Milovan Drecun, govoreći o trenutnom stanju na Kosovu i Metohiji rekao je da će se privremeni dogovor postignut u Briselu poštovati.

МИЛОВАН ДРЕЦУН: Курти у проблему, није имао излазну стратегију

Foto: Tanjug

- Kurti nije imao izlaznu strategiju, pa mu ovo dođe kao spasenje. Radna grupa koja se bude formirala nakon izbora baviće se slobodom kretanja. Mene je iznenadila izjava Eskobara da je dato zeleno svetlo Kurtiju za administrativne mere. Kurti je pitanje tablica iskoristio kao demonstraciju sile - rekao je Drecun.

Dodao je da Zapad nema uticaja na Kurtija.

- Imate nekoga ko pokušava da nametne sopstvene interese. Kod Kurtija imamo svi problem, zapad nema mnogo uticaja na njega, prilično je samostalan, a Eskobar je demantovao to svojom izjavom. Morate da spasavate samog Kurtija, ušao je u nešto za šta nije imao snage. NJegv cilj je da se Srbija natera da se razgovara isključivo o međusobnom priznanju - naveo je Milovan Drecun i dodao da je važno da se ne izazivaju nove prepreke u dijalogu.

Prema njegovim rečima, Aljbin Kurti je u problemu, ako sad odustane od onoga što je ranije govorio, da neće poštovati sporazume, da će nametnuti reciprocitet Srbiji...

- Ako od svega odustane, on je doživeo veliki politički poraz i nastojaće da pravi probleme kako bi izašao iz te situacije - kaže Drecun, kao i to da će Aljbin Kurti do kraja ostati pri tome da se ne formira Zajednica srpskih opština.

Milovan Drecun je naglasio da ga "ohrabruje što je Brisel zauzeo čvrst stav".

(Kurir)

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici.

BONUS VIDEO: Kako je pao Milo Đukanović?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

VUČIĆ OTPUTOVAO U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE: Predsednik će lično izjaviti saučešće povodom smrti Kalife bin Zajeda El Nahjana