PRVE NALEPNICE NA JARINJU: Počela primena sporazuma iz Brisela (VIDEO)

Novosti online

04. 10. 2021. u 10:03

PRELAZ Jarinje ponovo je otvoren za vozila jutros tačno u 8 sati, a na registarske tablice nalepljene su prve nalepnice, kao što je dogovoreno između delegacija Srbije i Kosova u Briselu.

ПРВЕ НАЛЕПНИЦЕ НА ЈАРИЊУ: Почела примена споразума из Брисела (ВИДЕО)

Foto: Kosovo Online

Nakon dve nedelje od blokade i protesta Srba zbog dolaska specijalnih policijskih jedinica na prelaze na severu Kosova, od danas je stupio na snagu sporazum koji su delegacije Srbije i Kosova postigle u Briselu.

Automobili koji ulaze u centralnu Srbiju, kao i na Kosovo, prema sporazumu dobijaju nalepnicu koja se lepi na registarske oznake i prekriva simbole Kosova i Srbije koji se na njima nalaze.

Prvi automobil koji je prešao prelaz Jarinje iz pravca Srbije i ušao na Kosovo ima registarske oznake Raške, a saobraćaj je normalizovan i na prelazu Brnjak.

Kao preduslov za sprovođenje sporazuma, takođe kao deo dogovora u Briselu, u subotu su specijalne jedinice kosovske policije napustile prelaze Brnjak i Jarinje, a Srbi sa severa Kosova, koji su skoro dve nedelje bili u protestu, uklonili su barikade sa prelaza.

Na prelazima Jarinje i Brnjak od pre dva dana se nalaze jedinice Kfora, kako bi osigurale slobodu kretanja.

(Kosovo Online)

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

BONUS VIDEO:

Helikopteri KFOR-a nadleću Jarinje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)