"RAČUNAJTE NA RUSIJU": Lavrov pružio podršku našoj zemlji, Moskva zna šta se dešava na KiM

Novosti online

25. 09. 2021. u 20:25

MINISTAR spoljnih poslova izjavio je danas u Njujorku da je upoznao ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova sa najnovijom sitaucijom na KiM, kao i da je Lavrov poručio da možemo i dalje da računamo na podršku te zemlje po pitanju naših interesa na KiM.

РАЧУНАЈТЕ НА РУСИЈУ: Лавров пружио подршку нашој земљи, Москва зна шта се дешава на КиМ

Foto: EPA/Ilustracija

Selaković je rekao da je to bio jedan od poslednjih sastanaka koje je imao u Njujorku i dodao da se sa Lavrovim sastao treći put u poslednjih devet meseci.

- Naravno da sam iskoristio tu priliku da ga upoznam sa poslednjim dešavanjima na severu KiM, sa situacijom u dijalogu Begorada i Prištine i sa onim što jeste stav sa kojim je izašao predsednik Vučić, koji je bio jasan i nedvosmislen, po pitanju nastavka dijaloga i daljih dešavanja na KiM - rekao je Selaković.

Foto: Tanjug

 

Kaže da je na sastanku bilo reči o principijelnoj podršci Rusije koja je stalno prisutna, ne samo u Moskvi i u Beogradu već i na Ist Riveru, od stalne delegacije Rusije, kao stalne članice Saveta bezbednosti UN.

- Naravno da ćemo tu vrstu dijaloga nastaviti i dalje da održavamo. I ono što je Lavrov rekao jeste da možemo da računamo na podršku Ruske Federacije i dalje kada su u pitanju naši interesi na KiM - rekao je Selaković posle sastanka na marginama Generalne skupštine UN.

Foto: Tanjug

 

BONUS VIDEO - Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ONI SU KRIVI ZA HAOS U EVROPI? Brutalne optužbe iz Poljske, poruka iz Varšave za komšije