SRAMNA PRESUDA PRIŠTINSKOG SUDA: Ivan Todosijević dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne zbog izjave o Račku

D.Zečević

24. 09. 2021. u 18:05

IVAN Todosijević predsednik Privremenog organa opštine Zvečan i poslanik Srpske liste dobio je poziv da se javi na izdržavanje zatvrorske kazne Pritvroskom centru u severnoj Mitrovici šestog oktobra do 12 sati na izdržavanje zatvorske kazne od dve godine zbog verbalnog delikta odnosno izjave o Račku.

СРАМНА ПРЕСУДА ПРИШТИНСКОГ СУДА: Иван Тодосијевић добио позив за издржавање затворске казне због изјаве о Рачку

Foto Arhiva

 Kako je "Novostima" potvrdio advokat odbrane Nebojša Vlajić poziv je  poslao Osnovni sud u Prištini koji je izrekao presudu a koju je potvrdio Apelacioni sud u Prištini. Međutim, advokat Vlajić je uputio zahtev za zaštitu zakonitosti Vrhovnom sudu Kosova čija se presuda očekuje.

-Nelogično je da je zahtev poslao Osnovni sud a da Vrhovni sud nije razmatrao ovu žalbu-ističe za Novosti advokat Vlajić apominjući da je pomenuti zahtev poslao sedamnaestog septembra.

-Očekujem da Vrhovni sud Kosova uzme što pre u razmatranje pomenuti zahtev i donese jedinu pravu, pravičnu i pravednu presudu a to  je oslobađajuća presuda jer ono za šta je Todosijević osuđen nije krivično delo-kazao je odmah posle salanja zahteva Vrhovnom sudu Kosova advokat Vlajić.

Inače, Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu Osnovnog suda u Prištini kojom je Todosijević osuđen zbog izjave povodom dvadesetogodišnjice bombardovanja kada je rekao da je “povod za agresiju na našu zemlju bila  takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak, a upravo su ti šiptarski teroristi koji su sve to izmislili, činili najveća zlodela na Kosovu i Metohiji, za koja niko do dan danas nije odgovarao.“

Inače, ova presuda Todosijeviću prva je presuda za tzv. verbalni delikt na Kosovu a advokat Vlajić opominje da ovakav slučaj nije zabeležen nigde u svetu i da je u pitanju zabrana prava na sopstveno mišljenje i javne reči.

BONUS VIDEO:

Snimljeni kosovski specijalci kako skidaju transparent ZSO u mestu Gornje Kušće

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!