VUČIĆ O KURTIJEVIM POTEZIMA: "Svakakve šibicare i prodavače magle sam video, neću da plaćam reket!"

Novosti online

22. 09. 2021. u 17:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Mađarskoj, gde sutra učestvuje na četvrtom demografskom samitu koji se održava u Budimpešti.

ВУЧИЋ О КУРТИЈЕВИМ ПОТЕЗИМА: Свакакве шибицаре и продаваче магле сам видео, нећу да плаћам рекет!

Foto: Printskrin/TV Pink

Vučić je u obraćanju novinarima naveo da je Srbija progalšena krivom za sve situacije od Jarinja do Cetinja, samo zato što postaje sve snažnija i kao primer naveo i 122 teksta u hrvatskim medijima protiv njega. Vučić kaže da Kurti želi priznanje Kosova u zamenu za povlačenje snaga ROSU sa Kosova.

– Pošto on priča onako za ljude koji nisu upućeni i prodaje maglu. Ja sam svakakve šibicare i prodavače magle video. Smeta im svima snažna Srbija. Oni vode hajku i misle da budu ono što su nekada bili Budimpešta i Podgorica, tu naravno ima tajkuna koji plaćaju njih da ruše naše medije. Šta mislite, da smo slabi, da li bi bilo 120 tekstova u jednom danu protiv mene? – rekao je Vučić.

– Kurti želi da pregovara iz ove pozicije. Rekli smo, nema problema, povucite jedinice ROSU pa ćemo pričati. Koje je to akcije Srbije preduzela? Jel poslala vojsku, policiju? Nije. Ali ne vredi, kad krenete da lažete onda je to tako. Srbija ovoga puta baš ništa nije uradila. Svima smeta jaka Srbija. Oni žele da ih Srbija prizna. Neću da pristanem na ono što oni hoće. Ponavljam, vratite sve na ono što je bilo pre 20. septembra, pa onda možemo da pričamo. Zovite i NATO, zovite koga god hoćete, ali pristanak Srbije na to da dobijete nećete – dodao je predsednik.

– Oni imaju svoj interes, a to je da Kosovo bude nezavisno i da nateraju Srbiju da učestvuje u tome, što nije naš interes.  Šta je to što smo mi uradili? Kada krenete da lažete svaki dan, kao što oni lažu svaki dan, kraja nema. Prodaju vam 5 kilograma pomorandži za 1000 dinara, a onda ti dođe policajac i kaže daj još 300 dinara. Ne plaćam reket i neću da dam tih 300 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)