UNAPREĐENJE ODNOSA S TUNISOM: Selaković započeo sastanke u UN

Tanjug

21. 09. 2021. u 20:11

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je danas u NJujorku aktivnosti na marginama 76. zasedanja Generalne skupštine UN, sastankom sa ministrom inostranih poslova Tunisa Otmanom Žerandijemi i tom prilikom rekao da je Srbija veoma zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje, a posebno u oblasti poljoprivrede, trgovine, infrastrukture, odbrane i bezbednosti.

УНАПРЕЂЕЊЕ ОДНОСА С ТУНИСОМ: Селаковић започео састанке у УН

Foto P. Milošević

Na sastanku, u sedištu UN, istaknuto je da bliski i prijateljski odnosi Srbije i Tunisa postoje još od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemlja.

Selaković je konstatovao da su odnosi Srbije i Tunisa bliski i prijateljski i posebno podsetio na njihov istorijat u okviru Pokreta nesvrstanih, gde su vodeću ulogu imali predsednici Josip Broz Tito i Habib Burgiba.

Selaković je izrazio zadovoljstvo što je ministar Žerandi potvrdio da će predovoditi delegaciju Tunisa, jednu od osnivača Pokreta nesvrstanih i uzeti učešće na komemorativnom skupu 11. i 12. oktobra u Beogradu, povodom obeležavanja 60. godina od Beogradske konferencije Pokreta nesvrstanih.

Ministar Selaković je poručio da je naša zemlja opredeljena za nastavak politickog dijaloga na najvišem i visokom nivou sa Tunisom i s, tim u vezi, kazao da se nada će se tokom sledeće godine realizovati poseta ministra Žerandija Srbiji.

Šef srpske diplomatije posebno je zahvalio Tunisu na principijelnoj poziciji i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti KiM i podršci koju nam pružaju u međunarodnim organizacijama.

Ministar Žerandi zahvalio je na prijateljskoj i nesebičnoj pomoći Srbije Tunisu u vidu donacije vakcina protiv Kovida-19.

BONUS VIDEO:

Šta piše u optužnici protiv Hašima Tačija i lidera OVK?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)