ODRŽANA HITNA SEDNICA: Ovo su zaključci Saveta za nacionalnu bezbednost

Tanjug

21. 09. 2021. u 12:57

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izneo je nakon današnje sednice Saveta za nacionalnu bezbednost zaključke koji se tiču daljih poteza Srbije nakon jučerašnje akcije Rosu na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

ОДРЖАНА ХИТНА СЕДНИЦА: Ово су закључци Савета за националну безбедност

Foto Tanjug

Vučić je istakao da su na sednici Saveta razgovarali o situaciji na KiM, a posebno posle, kako je rekao, kriminalne akcije prištinskog režima i šestog po redu upada na severu KiM uz korišćenje oklopnih transportera, dugih cevi, maltretiranje lokalnog stanovništva, neobaveštavanje gradonačelnika četiri opštine. Doneti su zaključci, utvrđeni predlozi i uslovi za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Zaključci Saveta su: da će Srbija nastaviti da insistira na očuvanju mira, pune stabilnosti i sigurnosti, ali sigurnosti za Srbe na KiM, da Srbija smatra neprimerenim izjave u kojima se Beograd i Priština izjednačavaju i krivica prebacuje na obe strane.

Zaključeno je i da je Srbija spremna da nastavi dijalog u Briselu, ali da neće da prihvati rešenja nametnuta jednostranim kriminalnim akcijama.

Istakao je da su na sednici analizirali i stanje odbrambenih kapaciteta Srbije, stanje u Vojsci i MUP-u, ali i sagledavali šta je neophodno da se u narednom periodu učini kako bi ti kapaciteti bili osnaženi i kako bi Srbija mogla što snažnije da deluje u odvraćaju agresora ili pretnji terorističkih napada.

- Zadovoljan sam stanjem i borbene gotovosti, moralom, motivisanošću ljudi da unapređuje naše kapacitete, ali i onim što nas čeka, značajnije opremanje i naoružavanje naše vojske i policije - zaključio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LICEMERJE DRAGANA ĐILASA: Podržao je potpisivanje Briselskog sporazuma, e evo šta sad kaže (VIDEO)