HELIKOPTERI NADLEĆU JARINJE: Nezapamćeno iživljavanje nad Srbima na Kosovu i Metohiji (FOTO/VIDEO)

D.Z./N.K.

20. 09. 2021. u 11:48

NAKON što su u ranim jutarnjim časovima specijalne policijske jedinice Rosu sa oko 20 vozila, od čega 10 blindiranih, stigli na prelaze Jarinje i Brnjak, snage specijalnih policijskih jedinica Rosu raspoređene su i na drugim mestima širom severa Kosova.

ХЕЛИКОПТЕРИ НАДЛЕЋУ ЈАРИЊЕ: Незапамћено иживљавање над Србима на Косову и Метохији (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D.Z.

Kako javlja reporter "Novosti" sa lica mesta, helikopteri KFOR-a nadleću Jarinje.

Pripadnici specijalne jedinice Rosu od jutros na prelazu Jarinje pretresaju građane koji su se pešice uputili ka centralnoj Srbiji, jer drugačije ne mogu da pređu.

 

Prelaz je blokiran u oba pravca, a nezadovoljni Srbi sa severa Kosova i Metohije okupili su se na Jarinju kako bi izrazili protest zbog odluke prištinskih vlasti da uvede recipročne mere prema Srbiji i naloga da sva vozila sa srpskim registarskim tablicama pri ulasku na tzv. Kosovo moraju da stave probne kosovske tablice.

Policija tzv. Kosova je još juče u tu svrhu na prelazima instalirala nekoliko montažnih kontejnera, a od jutros su prelaze Brnjak i Jarinje zaposeli i pripadnici specijalne policijske brigade Rosu, koji se prema informacijama sa terena nalaze raspoređeni širom severa Kosova i Metohije.

BONUS VIDEO - LOME I ŠUTIRAJU STOLICE, BACAJU KLUPE: Bahato ponašanje učenika izazvalo šok

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)