GRENEL O KOSOVU I METOHIJI: Bajden propustio priliku koju mu je Tramp dao (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2021. u 07:37

IZASLANIK bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je na Tviteru da "građani Balkana zaslužuju predsednika SAD koji na njih obraća pažnju".

ГРЕНЕЛ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Бајден пропустио прилику коју му је Трамп дао (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

U video-poruci, u kojoj se u pozadini nižu fotografije sa sastanaka koje je Ričard Grenel imao sa predstavnicima Beograda i Prištine, kao i sa potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, Grenel podseća da je predsednik Donald Tramp u septembru 2020. doveo u Ovalni kabinet predstavnike Beograda i Prištine koji su potpisali istorijski ekonomski sporazum, ali da je "Bajdenova administracija propustila priliku koju im je Donald Tramp dao".

Grenel je podsetio da je u sporazumu postojao jednogodišnji moratorijum za tzv. Kosovo da traži priznanje od strane međunarodnih organizacija i za Srbiju da traži povlačenje priznanja tzv. Kosova, kao i da je dogovoreno da se godinu dana nastave razgovori. Nažalost, kako je konstatovao, ta obaveza je prestala u septembru 2021, za šta on krivi Bajdenovu administraciju.

Ona, kako je naveo, nije čak ni pokušala da produži "taj momenat dogovora, kada su se dve strane saglasile da će pokušati da nađu zajedničku osnovu da krenu napred".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)