GRENEL O KOSOVU I METOHIJI: Bajden propustio priliku koju mu je Tramp dao (VIDEO)

Novosti online

17. 09. 2021. u 07:37

IZASLANIK bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel poručio je na Tviteru da "građani Balkana zaslužuju predsednika SAD koji na njih obraća pažnju".

ГРЕНЕЛ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Бајден пропустио прилику коју му је Трамп дао (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

U video-poruci, u kojoj se u pozadini nižu fotografije sa sastanaka koje je Ričard Grenel imao sa predstavnicima Beograda i Prištine, kao i sa potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, Grenel podseća da je predsednik Donald Tramp u septembru 2020. doveo u Ovalni kabinet predstavnike Beograda i Prištine koji su potpisali istorijski ekonomski sporazum, ali da je "Bajdenova administracija propustila priliku koju im je Donald Tramp dao".

Grenel je podsetio da je u sporazumu postojao jednogodišnji moratorijum za tzv. Kosovo da traži priznanje od strane međunarodnih organizacija i za Srbiju da traži povlačenje priznanja tzv. Kosova, kao i da je dogovoreno da se godinu dana nastave razgovori. Nažalost, kako je konstatovao, ta obaveza je prestala u septembru 2021, za šta on krivi Bajdenovu administraciju.

Ona, kako je naveo, nije čak ni pokušala da produži "taj momenat dogovora, kada su se dve strane saglasile da će pokušati da nađu zajedničku osnovu da krenu napred".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada