DIVNE SCENE NA KOSOVU I METOHIJI: Trobojke se vijore na raspetoj zemlji, sve spremno za Dan srpskog jedinstva (FOTO)

D. Z.

14. 09. 2021. u 15:17

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk profilu da je na KiM sve spremno za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ДИВНЕ СЦЕНЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Тробојке се вијоре на распетој земљи, све спремно за Дан српског јединства (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Petar Petković

- Srpske sredine širom KiM okićene su srpskom trobojkom, a naši građani s ponosom ističu srpsku zastavu! Nema svetije vrednosti za naš narod na Kosovu i Metohiji od sloge i jedinstva - naveo je u objavi na Fejsbuk profilu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Podsećamo, Srbija i Republika Srpska obeležiće sutra Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave manifestacijama na više mesta u Beogradu.

Sa Kalemegdana će se oko 17 časova čuti počasna artiljerijska paljba. Na Trgu republike građani će moći da vide defile "ustanika", kulturno-umetnička društva, defile konjice... Trubači i konjica biće i na Slaviji, a sviraće i Marš na Drinu. Kod Vlade Srbije planiran je program tokom kojeg će komandir konjičke jedinice predati raport "vojvodi Živojinu Mišiću".

Inače, parlamenti Srbije i Republike Srpske usvojiće Zakon o ćirilici. Zajednički praznik proslavljamo 15. septembra, na dan kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

BONUS VIDEO: POVODOM DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Prikaz naoružanja i vojne opreme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!