SELAKOVIĆ U POSETI BELGIJI: Važni sastanci za nastavak evropskih integracija Srbije (VIDEO)

Novosti online

16. 09. 2021. u 17:32

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković, tokom zvanične posete Kraljevini Belgiji, sastao se danas u Briselu sa potpredsednicom Vlade i ministarkom inostranih i evropskih poslova, spoljne trgovine i kulturnih institucija Belgije Sofi Vilmes i predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tiliju.

СЕЛАКОВИЋ У ПОСЕТИ БЕЛГИЈИ: Важни састанци за наставак европских интеграција Србије (ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Selaković izjavio je nakon sastanaka da njegova prva bilateralna poseta Belgiji ima poseban značaj s obzirom na činjenicu da ove godine naše dve zemlje obeležavaju 135 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Rekao je da je na sastanku sa ministarkom Vilmes razgovarano o ukupnim odnosima Srbije i Belgije i dogovoren nastavak komunikacije kada su u pitanju evropske integracije Srbije.

„Ovo je bila prilika da upoznamo ministarku Vilmes sa onim što Srbija radi na ispunjavanju kriterijuma i uslova na našem evropskom putu, ali i zamolimo za više razumevanja i bolje vrednovanje rezultata koje u tom procesu postižemo“, istakao je ministar Selaković.

Šef srpske diplomatije istakao je da je ovo prva poseta srpskog ministra spoljnih poslova Belgiji nakon osam godina i dodao da je u razgovoru s ministarkom Vilmes dobio obećanje da će ona u narednom periodu posetiti Srbiju.

Ministar Selaković i ministarka Vilmes su nakon sastanka potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Ministar je kazao da je imao i veoma uspešan i produktivan sastanak sa predsednicom Predstavničkog doma Federalnog parlamenta Elijan Tiliju, sa kojom je razmotrio odnose i saradnju dve države i razgovarao o evropskom putu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ZAŠTITE MATERNJEG JEZIKA: Važnost očuvanja kulturnog identiteta