KANCELARKA Nemačke Angela Merkel dolazi danas, na kraju svog mandata, u posetu Srbiji, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i preneti poruku da će Zapadni Balkan biti sfera interesovanja jedne od najuticajnijih zemalja Evrope i posle njenog odlaska u političku penziju.

Maja

13.09.2021. 08:28

Poseta kancelarke je veoma bitna jer bez obzira na to što ona ide u političku penziju stavovi države neće da se menjaju,a Srbija i Nemačka imaju odlične bilateralne odnose

Marina

13.09.2021. 13:22

Velika je cast ugostiti Nemacku kancelarku Merkel upravo zbog toga sto je ovo njena zadnja zvanicna poseta za vreme ovog mandata. Ovo je prilika da se jos vise ojacaju vec dobri i stabilni odnosi sa Nemackom.

Dubravka

14.09.2021. 12:06

Neki komentatori tvrde da je kanelarka Merkel zaslužna za investicije u Srbiji. Ti ne razumiju u kapitalističku privredu i privatnu imovinu. Bez obzira što je ona najmoćnija ličnost Njemačke, ona ne može uticati na investicije privatnih firmi. Ona može dati predlog, ali firme gledaju svoj interes. Gdje će koja firma učestvovati na to ni jedna vlada u kapitalističkom sistemu nema uticaja.