VUČIĆ ZA AUSTRIJSKU TELEVIZIJU: Srbija želi u EU, ali neće kvariti odnose sa Rusijom i Kinom

Tanjug

06. 09. 2021. u 09:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu austrijskoj državnoj televiziji ORF, da Srbija želi da postane članica EU, ali da neće zbog toga kvariti odnose sa Rusijom i Kinom.

ВУЧИЋ ЗА АУСТРИЈСКУ ТЕЛЕВИЗИЈУ: Србија жели у ЕУ, али неће кварити односе са Русијом и Кином

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Upitan za evropski put Srbije, Vučić je rekao da zna da ne zavisi sve od nas.

- Na nedavnom sastanku šefova diplomatija konstatovano je da je Srbija napredovala i po pitanju vladavine prava. Za nas je važno da smo iskreno na evropskom putu - poručio je on.

Predsednik Srbije ukazao je da u okviru „Programa 2025“ postoji čitav niz projekata iz ove ekologije.

Naveo je da će više od 120 opština biti priključeno na kanalizaciju.

- Za Austriju je to možda nezamislivo, ali čak jedna trećina Beograda nema kanalizaciju. U svim gradovima ćemo ugraditi prečišćivače otpadnih voda, i uklonićemo azbestne cevi u vodovodu. Sve to ćemo učiniti, ali neću učestvovati u deindustrijalizaciji Srbije - poručio je on.

Kada je reč o vakcinaciji, ORF konstatuje da je Srbija bila prva po raspoloživosti vakcina, ali da je već mesecima suočena sa protivljenjem vakcinaciji.

- To je očigledno univerzalni problem, a ne samo problem jedne zemlje. Zašto je to tako, ne razumem. Ali teorije zavere i negativne poruke prolaze očigledno bolje nego pozitivne. Uzrok su i društvene mreže, ali i činjenica da ljudi svoje slobode vide u neozbiljnim stavovima - zaključio je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO: 

SNAŽNA PORUKA PREDSEDNIKA VUČIĆA: Snovi stvaraju budućnost! Sanjajte velike snove!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (23)