NOVI KLINČ RATKA I ZORANE: Ministri nastavili verbalni rat oko toga ko je kriv što se ne rađa više dece

V. N.

16. 08. 2021. u 21:04

DMITROVIĆ-Mihajlovićeva, runda broj dva. U bokserskom žargonu bi se tako opisao nastavak verbalnog rata između dvoje ministara o natalitetu koji je u ponedeljak dobio svoj nastavak.

НОВИ КЛИНЧ РАТКА И ЗОРАНЕ: Министри наставили вербални рат око тога ко је крив што се не рађа више деце

Zorana Mihajlović i Ratko Dmitrović

Ministar za brigu o porodici i demografiji, koji je izazvao oštre reakcije dela javnosti i svoje koleginice iz Vlade izjavom da su žene odgovorne za pad nataliteta, kazao je još i da "je proverio ko ga napada i da su to žene koje nisu rađale ili imaju samo jedno dete".

- Imamo žena koje kažu "jednostavno me ne zanima, neću da rodim". I niko ne sme da joj kaže nešto, da joj zameri - naveo je Dmitrović, za televiziju Hepi.

Usledio je munjevit odgovor ministarke energetike, koja je i na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost:

- Stavljati žene na stub srama i osude zbog toga da li su majke li ne, da li žele da rađaju i koliko dece žele da imaju je neprihvatljivo. Šta je sledeće, da u Srbiji u 21. veku uvedemo pravilo koliko žena mora imati dece ili da pravimo spisak žena koje, iz različitih razloga, nemaju decu, pa da im ukinemo neka prava? Neprihvatljivo. U vreme kada svedočimo jačanju talibanskih vlasti koje ženama uskraćuju osnovna prava u Avganistanu, neki u Srbiji kao da su opčinjeni time, pa bi da uređuju društvo po svojim merilima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (21)