DMITROVIĆ-Mihajlovićeva, runda broj dva. U bokserskom žargonu bi se tako opisao nastavak verbalnog rata između dvoje ministara o natalitetu koji je u ponedeljak dobio svoj nastavak.

Srboljub

16.08.2021. 21:20

Ministarka je apsolutno u pravu. Ovde mnogi, pa i poneki ministar, jednostavno nemaju predstavu u kom vremenu žive. Realnost ispada veći neprijatelj Srba i od promaje. Apsolutno je ne samo neprihvatljivo, nego i praktično nemoguće da živimo kao u 19. veku. A kriviti žene za ovako nešto je čista patologija.

Sale

16.08.2021. 21:39

Gospodin Dmitrović je ministar za brigu o porodici,i zaista brine i razmišlja o bodućnosti našeg naroda,a ne za prava lezbejki i žena-hedonista.Sve što je rekao,u pravu je,ne treba mešati politiku.Svako od nas je došao na ovaj svet,da nešto uradi,i ostavi porod.

Šator

16.08.2021. 23:57

@Nenad - Онда ће човјечанство нестати због љубави. Заправо, опстаће само ондје гдје нема такве љубави, типа Авганистан, Индија, афричке земље... Дјеца се једноставно морају рађати или ће се нестати....

Marko iz Grivske 22

17.08.2021. 05:27

A zašto se država meša u intimni svet pojedinaca i budućih bračnih parova: kada će, kako će i gde će, osnovati svoju bračnu zajednicu i život? Zabrana takozvanih maloletničkih brakova na primer? Takve porodice su dugotrajne i supružnici nemaju polnih bolesti i budu zdravi za stvaranje potomstva, kao što ih imaju takozvani punoletni građani. I Talibani i naše društvo koje uvodi ograničenje je isti mentalni sklop. Dok Talibani gledaju svoju budućnost u deci i pristojnom životu bez rijalitija u svakodnevnom životu, naše društvo nas vodi u smrt.

BOGDAN

17.08.2021. 07:04

KRIVO JE VREME U KOJE ZIVIMO.A SVE JE POCELO OD DRUGA TITA I KOMUNISTE KOJI SU PROMENILI SVE STO JE BILO POZITIVNO U SVE SRPSKE ZEMLJE.KOMUNISTI SU NAMERNO UNISTILI SELA RASADNIK SRPSTVA GDE SE RAGALI SRPSKE GENERACIJE KOJI SU OSLOBODILI I SACUVALI SRBIJU NAMERA JE BILA DA SE STVORI MASA -RAJA BEZBOZNIKA I SLUGE KOMUNISTIMA KOJI SU ZAMISLJAVALI DA CE VLADAJU 1.000.GODINE.SELJACI SE MASOVNO ISELJAVAJU OD SVOJA VEKOVNA OGNISTA SELE SE PO GRADOVE ZA BOLJI ZIVOT KOJI JE TRAJAO VRLO KRATKO PA KADA SE KOMUNIZAM RASPAO A SELA PROPALE PROPALA JE I REPRODUKCIJA SRPSKE NACIJE.

Dojčilo

17.08.2021. 08:34

Izuzetno cenim Ratka ali mislim da je njegova formulacija ovaj put bila nespretna. To što deo žena ne želi da rađa je posledica koju su prouzrokovala različita deššavanja ( dugogodišnja ekonomska kriza, kriminalizacija društva, afirmacija lažnih vrednosti i idola poput onih nakaza iz Velikog brata i Farme, afirmacija potrošačkog mentaliteta na uštrb ljudskih i humanističkih vrednosti itd.).

shakazuluf

17.08.2021. 11:35

Apsolutno ste u pravu Nenade, deca se rađaju i odgajaju iz ljubavi, ali ovde većina smatra da treba da se prave kao topovsko meso za nečije bolesne ambicije.

Solo

17.08.2021. 11:53

Radjanje je nas veliki problem ali nije to toliko do zena koliko do nasih maco muskarca koji nista nerade niti pomazu nasoj zeni da bi joj olaksali situaciju oko kuce/stana,dece,i naravno posla jer zena danas mora da radi ako hoce bolji standard,sigurnost i nezavisnost. Problem je u nasoj drzavi koje naplacuje ogromne takse za deciju gardarabu i sve sto je po pitanju dece se obilato naplacuje.Drugo su medije koje popularizuju devojke Starlete,Pevaljke i sve sto nema familijarni karakter nego se sve svodi na prenapupanim zaradama,gardarobi,provodu, pa onda sa tim idu ogovaranja i skandalozna ponasanje a to nase medije obilato koriste da svadjaju individualne protivnice ko je bolji ili ko se bolje oblaci itd itd. Niko neradi na tome da ukine ogromne takse za decu i bebe i da omoguci zeni bolji vremenski period za podizanje dece a sa time i ocu dece takodje. Vucic misli da ce parama sve da resi u vezi novih beba i tako navikava narod da im se daje umesto da promeni zakone i sa tim omoguci bolje uslove zenama ince nam se lose pise za 50-100 godina. Sto kaze Vucic necemo imati nove generacije koje ce da nam rade i privredjuju a sa tim i mi odlazimo u zaborav i na kraju nestajanje zbog gluposti politickih ljudi koji kroje nasu sudbinu i nemogu da sednu sa inteligentnijim i obrazovnijim ljudima od sebe i naprave plan sta je prioritetno po pitanju opstanka ove nacije.

Monitor

17.08.2021. 18:09

Ravnopravnije su nam Majke sa 2je 3je i vise dece.I u zapadnim zemljama postoji posebni porez na samce...treba razmisljati o drustvu i narodu ,a ostali neka rade po sekcijama...jednostavno nije isti nivo odgovornosti prema precima i potomcima...