PREDSEDNIK NAJAVIO NOVO POVEĆANJE PLATA: "Ako nastavimo sa ovakvom stopom rasta, pre kraja godine će biti povišica za medicinske radnike"

Tanjug

14. 08. 2021. u 12:22

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić najavio je danas da se pre kraja godine može očekivati novo povećanje plata zdravstvenih radnika, ukoliko se nastavi sa ovakvim privrednim rastom.

ПРЕДСЕДНИК НАЈАВИО НОВО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА: Ако наставимо са оваквом стопом раста, пре краја године ће бити повишица за медицинске раднике

Foto: Tanjug/J.P.

- Ako nastavimo sa ovakvom stopom rasta, pre kraja godine, moći ćemo da još uvećamo plate zdarvstvenih radnika, lekara, medicinskih sestara, tehničara, medicinskog, ali i nemedicinskog osoblja, koje radi u zdravstvu - rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu prlikom obilaska nove kovid bolnice.

On je istakao i da su u prethodne tri godine zarade u zdravstvu realno uvećane nego u prethodnih 15 godina.

- Nadam se da će se taj trend nastaviti - rekao je Vučić.

On je ponovo istakao i da su upravo zdravstveni radnici uradili najveći posao za zemlju, kada je bilo najteže.

Predsednik je naveo i da očekuje da 1. novembra Srbija ima najmanje osam, a veruje, kaže, i devet ili deset autoputeva ili brzih saobraćajnica u izgradnji.

- Naporno radimo, verujem da će to biti. I to će biti signal da smo zemlja koja vrvi od dizalica, kranova, valjkova, rovokopača i svih drugih neophodnih mašina. Voleo to neko ili ne, to ne može da se sakrije - rekao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (17)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024