DODIK NA GODIŠNJICU "OLUJE": Mi nećemo da ćutimo! (VIDEO)

Tanjug

04. 08. 2021. u 21:54

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je večeras u Busijama, kod Zemuna, sve Srbe ma gde živeli da se okupe oko, kako je naveo, uspešne politike predsednika Aleksandra Vučića da se ne bi okupljali u kolonama u kojima bi srpski narod otišao u sećanje.

ДОДИК НА ГОДИШЊИЦУ ОЛУЈЕ: Ми нећемо да ћутимо! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin RTS TV

- Zato je važno da Srbija i srpski narod razumeju da naša budućnost zavisi od snage naših pregovarača i da nema nikakvog razoga za umanjivanje te snage u trrenutku kada se rešavaju pitanja naše slobode i budućnosti - rekao je Dodik na obeležavanju Dana sećanja na žrtve vojno policijske akcije Oluja, najvećeg egzodusa nakon Drugog svetskog rata.

Dodik je rekao da Srbi treba da se okupe oko ideje "srpskog sveta" i njenih vrednosti, a ne da, kako je rekao odustajemo od toga samo zato što je neko smatra da je tako nešto dekadentno.

- Srpski svet je vrednost osmišljena da okuplja Srbe oko vere, krsne slave, jezika i pisma, a naša najveća vrednost je to što su Srbi dobar narod - kazao je Dodik.

Poručio je i da Srbi treba da budu okupljeni oko mira, da je Srbija garant mira i da mi, kazao je, ne želimo sukobe.

- Ali nećemo odustati od svojih političkih prava, kao što nam se dešava ovih dana kada zakonom pokušavaju da nam zabrane da mislimo, da morao da slušamo i da moramo da ćutimo ili ćemo u protivnom u zatvor - rekao je Dodik i istakao:

- Mi nećemo da ćutimo. Mi hoćemo snažnu i stabilnu Republiku Srpsku da dobije ono što piše u Ustavu i Dejtonskom sporazumu, što je legitimni politički cilj - naveo je Dodik.

Podsetio je da je večerašnje okupljanje osmo zajedničko obeležavanju Dana sećanja, i je rekao da ne treba da se okupljamo da bismo se sećali, već da pamtimo.

- Da pamtimo ono što se desilo našem narodu u zločinačkoj akciji Oluja u kojoj je 250.000 Srba isterano sa vekovnih ognjišta, od kojih je oko 2000 civila najviše dece i civila stradalo - rekao je Dodik.

Govoreći o stradanju Srba u Oluji, Dodik je rekao da je to stradanje biblijskih razmera samo još jedno u nizu koje se desilo Srbima na ovom prostoru, stradanja koje se može smatrati konačnim rešenjem srpskog pitanja u Hrvatskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)