LAVROV SE OPROSTIO OD LAZANSKOG: Izgubili smo druga, bio je iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu

Tanjug

04. 08. 2021. u 17:23

MINISTAR spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je danas šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvu Miroslava Lazanskog.

ЛАВРОВ СЕ ОПРОСТИО ОД ЛАЗАНСКОГ: Изгубили смо друга, био је искрено посвећен својој земљи и послу

Foto: EPA

- Duboko smo šokirani zbog vesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svetu - navodi se u telegramu saučešća Lavrova.

Foto: Tanjug

On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dve zemlje.

- Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog - napisao je Sergej Lavrov.

- Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete reči saosećanja rodbini i najbližima Miroslava Lazanskog - dodaje se u telegramu.

Lazanski je od 2019.godine obavljao dužnost ambasadora Srbije u Rusiji.

Podsećamo, ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini.

Lazanski je preminuo u svom domu u Beogradu od, kako nezvanično saznajemo, posledica srčanog udara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)