VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE POVODOM SMRTI LAZANSKOG: Srbija je izgubila velikog čoveka - Hvala mu za sve što je uradio za našu zemlju

Novosti online

04. 08. 2021. u 08:37

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti našeg ambasadora u Moskvu Miroslava Lazanskog.

Komentari (33)

sreta

04.08.2021. 10:28

Srbija je izgubila velikog čoveka, svog ambasadora u Ruskoj Federaciji, jednog od najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika, vojne strategije i taktike, izuzetnog novinara i publicistu i, pre svega, dobrog čoveka.

Mijo

04.08.2021. 12:02

Јоше једна велика легенда је напустила нека му је вечна слава и хвала му на свему што је урадио за нашу земљу. Никад му то нико неће заборавити хероји су бесмртни и вечни.

Zorica Avramovic

04.08.2021. 23:22

Као гром из ведра неба, посред срца, погодила ме је јутрошња вест о изненадној смрти једног од најбољих, које је Србија имала, МиросЛава Лазанског. Немерљиви шок! Најпре сам помислила да је у питању лажна вест, али, авај! Огромна туга, ледена као стена, притисла је моју душу. Зашто, питам ноћас космос, варљиво небо надамном, због чега нам узимате највреднији драгуљ из новинарске круне југословенског и српског новинарства, сјајног путописца, најхрабријег ратног репортера, дипломату, родољуба, патриоту? И небо се натуштило, огрнуто непрозирним плаштом огромне туге...Извините, а где овде беше рачуноводство? Увек сам била смотана да се снађем по тамним, узаним ходницима...А онда, као да се сам Аполон створио предамном...Јао, па Ви сте, Ви сте Лазански...Тај широки осмех, тај племенити израз лица, тај благи додир руке на рамену, док ми је одговарао "овуда, колегинице", показујући да треба да савијем надесно, никада заборавити нећу. Живеће он у својим извештајима, аналаизама, путописима, интервјуима, авантурама, живеће зауве МиросЛав Лазански, један једини, непоновљиви, у нашим срцима... Великану вјечнаја памјат.