SELAKOVIĆ U NIŠU PORUČIO: Ako Priština prekrši obaveze, znamo šta nam je činiti!

Tanjug

02. 08. 2021. u 16:22

BEOGRAD se svoje obaveze da se uzdrži od kampanje za “odpriznavanja” nezavisnosti tzv. Kosova, drži i držaće je se, ali ako obaveze budu prekršene sa druge strane, znamo šta nam je činiti, poručio je danas ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

СЕЛАКОВИЋ У НИШУ ПОРУЧИО: Ако Приштина прекрши обавезе, знамо шта нам је чинити!

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Selaković je, na pitanje da li je tačno da 10-ak država spremno je da povuče svoje odluke o priznanju Kosova, ukoliko Priština krene u proces ponovnog priznanja, odgovorio da je Beograd lojalan partner i odgovoran prema onome što se dogovori.

- Vašingtonskim sporazumom je uspostavljen dogovor da Beograd ne vodi kampanju ‘odpriznavanja’, niti da se Priština prijavljuje za članstvo u međunarodnim organizacijama ili da vodi novu kampanju priznavanja. Mi se svoje obaveze držimo i držaćemo je se, a ako one budu prekršene sa druge strane znamo šta nam je činiti - rekao je Selaković u Nišu.

On je podsetio da je i predsednik Srbije rekao da niko ne treba da potcenjuje našu moć i snagu, zbog toga što smo pribrani, radimo svoj posao, ćutimo i ne talasamo mnogo.

- Ono što je svima jasno je da, kada se sa Beogradom nešto dogovorote to se ispunjava i tako će biti u budućnosti - dodao je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)