BALKAN KAO SIMBOL PRIJATELJSTVA: Zoran Zaev o inicijativi regionalne saradnje

Tanjug

01. 08. 2021. u 20:29

BALKAN više nije tempirana bomba, već simbol prijateljstva, a regionalna inicijativa "Otvoreni Balkan" stvara mogućnosti da sada mnogo toga uradimo i sami u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, poručio je u intervjuu za Tanjug TV premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

БАЛКАН КАО СИМБОЛ ПРИЈАТЕЉСТВА: Зоран Заев о иницијативи регионалне сарадње

Foto Tanjug

Zaev ističe da kada to kaže govori istim jezikom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Albanije Edijem Ramom:

- Zato što su nam iskrene namere, možemo samo da se nadopunjavamo. Štaviše, kao udruženi region mnogo će više da nas poštuje Evropa jer udruženi možemo da ponudimo veću proizvodnju, privučemo veću stopu turizma i ponudimo kvalifikovanu radnu snagu.

Dodaje da veruje da će u predstojećem periodu, i pored negativnih reakcija iz Prištine, Sarajeva i Podgorice, i ostale zemlje prići inicijativi. Zaev pojašnjava da su reakcije iz pomenutih država beznačajne, jer su stavovi njihovih građana, prema analizama koje je video, pozitivni.

Makedonski premijer kaže da će fokus u narednom periodu biti da granice između Albanije, Srbije i Severne Makedonije rade po principu "nema zadržavanja, samo kreni". On pojašnjava da gubimo milijardu evra čekajući na granicama:

- Naši sistemi bezbednosti imaju odličnu saradnju i dele poslove u eventualnoj borbi protiv kriminala i korupcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (1)

NIJE ŠALA Crnogorac dao otkaz u Opštini jer ništa nije radio: Neću da sedim!