ALBANCI RANKU POLOMILI DVA REBRA: Pretučenom Srbinu iz Kline nije dozvoljeno da se leči u Kosovskoj Mitrovici

D. Z.

14. 07. 2021. u 20:35

RANKU Baciću (na slici desno) iz sela Dolac kod Kline, kojeg su pre tri dana pretukla četvorica Albanaca na putu od njive prema kući, polomljena su dva rebra.

АЛБАНЦИ РАНКУ ПОЛОМИЛИ ДВА РЕБРА: Претученом Србину из Клине није дозвољено да се лечи у Косовској Митровици

Foto Privatna arhiva

To je utvrđeno danas u pećkoj bolnici, gde ovog Srbina interno raseljenog u Veliku Planu, koji je došao u Klinu da izvadi lična dokumenta, čuvaju pripadnici kosovske policije. Njemu, međutim, danas nije dozvoljeno da dalje lečenje nastavi u bolnici u Kosovskoj Mitrovici.

- Nadam se ipak da će posle svih neophodnih snimaka dozvoliti Baciću da napusti bolnicu u Peći i da dalje lečenje nastavi u Mitrovici - kaže Božidar Šarković (na slici levo), predstavnik Srba iz Kline, koji je obilazio pretučenog Ranka.

Zbog posete i pomoći koju je pružio Baciću, Šarković je u utorak veče gotovo dva sata saslušavala kosovska policija.

- Dvojica pripadnika kosovske policije došla su na kapiju i pristao sam da pođem sa njima u policijsku stanicu da dam izjavu - ispričao nam je Šarković.

- Ispitivali su me zašto pomažem Baciću, zbog čega sam propratio posetu direktora Kancelarije za KiM, kao i zašto sam na društvenoj mreži objavio da je Bacić pretučen.

Rekao sam im da bi bilo korisnije i pravednije da pronađu one koji su pretukli Ranka Bacića umesto što meni postavljaju besmislena pitanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)