STEFANOVIĆ ODGOVORIO OSMANI: Ne postoji granica sa Kosovom

Tanjug

08. 07. 2021. u 16:35

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović poručio je predsednici privremenih institucija u Prištini, Vjosi Osmani, reagujući na njene izjave “da će se Vojska Srbije ukoliko pokuša da pređe granicu sa (tzv.) Kosovom suočiti sa vojskom SAD i drugih članica NATO”, da ne postoji nikakva granica sa (tzv.) Kosovom.

СТЕФАНОВИЋ ОДГОВОРИО ОСМАНИ: Не постоји граница са Косовом

Foto: MO RS

- Postoji samo administrativna linija sa našom južnom pokrajinom, što je ogromna razlika - istakao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

On je dodao i da ovim putem želi da joj se "zahvali na interesovanju za Vojsku Srbije".

- Razumljivo je da je sve veće, jer Vojska Srbije jača iz dana u dan i nastaviće da jača. Zato sam i siguran da će i predstavnici privremenih institucija u Prištini poštovati Rezoluciju SB UN 1244. Takođe, sam 100 odsto siguran da znaju i zašto ne smeju i ne mogu silom ući na sever Kosova i Metohije - kazao je Stefanović, dodajući da je jasno i što su stalno nervozni.

Stefanović je, takođe, povodom ocena Osmani o međunarodnim vežbama u kojima učestvuje Vojska Srbije istakao da "Srbija želi članstvo u EU, što je naš strateški cilj, ali da je Srbija ujedno vojno neutralna zemlja".

- I zato ima mogućnost i privilegiju da organizuje vežbe i sa SAD i Rusijom, ali i drugim zemljama, kad god je to u interesu naše zemlje - rekao je Stefanović.

Osmani je ranije danas izjavila da će se Vojska Srbije, ukoliko pokuša da pređe "granicu" sa (tzv.) Kosovom, suočiti sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a.

Ona je to rekla novinarima, odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenela je Gazeta ekspres.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)