SRPSKI GENERAL ZAPRETIO ALBANCIMA: To niste smeli da uradite, odgovaraćete! (VIDEO)

Novosti online

04. 07. 2021. u 15:52

GENERAL Milorad Stupar, rekao je da je razvoj tzv. vojske i paravojske na Kosovu i Metohiji je u jednom kontinuitetu od razvoja terorističke OVK pa preko tzv. Kosovskog zaštitnog korpusa, preko tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, da bi se, kako kaže, sada došlo na osnovu odluke Skupštine privremenih institucija Kosova 2018. da se prelazi na transformaciju na nekakvu "kosovsku vojsku".

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ ЗАПРЕТИО АЛБАНЦИМА: То нисте смели да урадите, одговараћете! (ВИДЕО)

Foto: EPA

- (Tzv.) Kosovska vojska, na teritoriji Srbije, na prostoru KiM je paravojska za koju će neko nekada odgovarati. Po Rezoluciji 12 44 jedine vojne snage koje imaju mandate da budu tamo su jedinice KFOR-a - rekao je Stupar na TV Pink.

Kako kaže, nikakva vojska tamo ne sme više da postoji.

- Da bi se promenio Ustav KiM, potrebna je saglasnost i nacionalnih manjina, i umesto da ga promene, jer nisu imali većinu, promenili su Zakon, što je nelegitimno. Ona je nacrtana organizacionom šemom po ugledu na amerikacne - rekao je Stupar.

Predsednik komisije za nestala lica Vlade Srbije i generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović je, komentarišući izjavu Jens Stoltenberga da centralne vlasti u Prištini moraju da poštuju sporazum da tzv. Kosovske bezbednosne snage ne ulaze na sever Kosova i Metohije bez dogovora sa Kforom, rekao da je izjava u skladu sa osnovnim mandatom KFOR-a na prostoru južne srpske pokrajine.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (6)

DREKA ZBOG POLICAJACA, MUK KADA SE PUCA U DECU: I privođenje pripadnika MUP tzv. Kosova na Jarinju potvrdilo licemerje Zapada