ALBANCI PRETUKLI DEČAKA KOD VUČITRNA: Nikola (13) se vraćao sa fudbala, huligani ga oborili na zemlju i prebili ga!

Novosti online

01. 07. 2021. u 21:39

TRINAESTOGODIŠNjEG Nikolu Perića večeras je u selu Gojbulja, nadomak Vučitrna na KIM, pretukla je grupa Albanaca.

АЛБАНЦИ ПРЕТУКЛИ ДЕЧАКА КОД ВУЧИТРНА: Никола (13) се враћао са фудбала, хулигани га оборили на земљу и пребили га!

Foto: Tanjug

Napad se dogodio kada se Nikola sam vraćao sa fudbala kući. Huligani su ga napali, oborili na zemlju, pretukli ga i pokidali mu krstić koji je nosio oko vrata.

- Dečak je sa modricama i podlivima prevezen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde je u toku dijagnostika povreda i imaće najbolju moguću negu. Tu poruku sam večeras preneo i njegovom ocu, s kojim sam razgovarao o ovom incidentu i ponudio svu pomoć i podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju. On je slučaj prijavio i Kosovskoj policiji - naveo je u saopštenju direktor Kancelarije za KIM Petar Petković.

On je dodao da će o ovom nedopustivom incidentu obavestiti sve međunarodne činioce, od kojih će zahtevati da se bezbednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mešovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo.

- Šta još treba da se desi da međunarodna zajednica najozbiljnije shvati kakvom su riziku, torturi, maltretiranju i šikaniranju svakodnevno izloženi Srbi na prostoru Kosova i Metohije? Da li još neko dete treba da bude meta obesti Albanaca, da bi međunarodne misije reagovale, ili će nastaviti da se prave da se ništa ne dešava, što je manir Prištine za koju srpske žrtve ne postoje. Do napada dolazi u danu kada na Kosovu i Metohiji boravi i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije KFOR i mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni - dodao je Petković.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)