RADOVAN Karadžić poslao je pismo šefovima država i vlada, predstavnicima zemalja članica Ujedinjenih nacija i Saveta bezbednosti, pisano i poslano neposredno pre deportacije iz haškog u britanski kazamat.

Komentari (4)

popov

29.06.2021. 13:01

radovane..da su oni hteli da poslusaju razum;;nikada se nebi ni dana ratovalo,, a nevi bilo ni nasilnog raspada jugoslavije,, vec po dogovoru;;kako dolikuje civilizovanom svetu..

SvenSrb

29.06.2021. 15:21

Ti si Car Radovane Kardžiću. Ti bi trebao biti njima svima Presednik, jer si Čist i Prav. Što je najvažnije rekao si celu istinu. Na koju neće moći niko da udari neku kontru!!! Možda neki lažov iz one grupe kada su širili svoje Laži samo na Srbe. Da bi sakrili svoj Genocid Nad Srbima??? Ali polako izlazi istina na videlo dana!!! Pa morat će oni na sud Pravde jednog dana???

Komandant 1001

29.06.2021. 22:15

Pomoz' Bog Radovane, odleži tu kaznu na jednoj nozi, druga ti je noga u slobodnoj srpskoj zemlji RS koji si stvarao sa Đeneralom Ratkom Pomaže Bog Junače !!!

Vukasin

30.06.2021. 04:54

1999. Jugoslavija. Nema mandata UN-a, pa ste ga nazvali „NATO humanitarna misija“, američki general Veslei Clark, CO. Preko 2.000 civila ubijenih i ranjenih namernim napadima na objekte sa „dvostrukom namenom“, fabrike, elektrane, TV stanice, puteve, mostove na železnici. Ubijeno i ranjeno 6.000 jugoslovenskih vojnika i policije. Ogromna šteta na civilnoj infrastrukturi, domovima, stanovima, putevima i železnicama. NATO avioni su učestvovali iz SAD-a, Kanade, Španije, Italije, Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Danske, Belgije, Norveške, Holandije, Turske. Preko 1.000 aviona proizvelo je 38.000 prihvaćenih naleta. Odbačeni pravilnik obuhvatio je, pored TP oružja, 152 kasetne bombe koje su sadržavale 35.450 kasetnih bombi, termo-vizuelne bombe i grafitne bombe (SVE kasetne bombe su zabranjene prema međunarodnim konvencijama). Svaka od ovih akcija protiv Jugoslavije je rat, a ratni zločinci uključuju američkog generala Vesleija Clarka kao CO, a uključivali su svakog pojedinog krim-političara i vladinog funkcionera, vojnika, mornara, marinca i vazduhoplovca koji su na bilo koji način doprineli ovom ratnom zločinu, bili oni aktivni učesnici u stvarnim borbama ili uključeni u bilo kakvu podršku ovom ratnom zločinu, sve do uključujući i one koji se bave pravilima, osoblje za punjenje gorivom, servisno osoblje i svi između najnižih i najviših činova.