DAČIĆ VEČERAS U BRISELU: EP i dalje bez datuma za Međupartijski dijalog

Tanjug

28. 06. 2021. u 20:00

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da još nema informaciju od evropskih posrednika o tome kada bi Međupartijski dijalog u Srbiji mogao biti nastavljen.

ДАЧИЋ ВЕЧЕРАС У БРИСЕЛУ: ЕП и даље без датума за Међупартијски дијалог

Foto D. Milovanović

Dačić koji večeras u Briselu razgovara s Vladimirom Bilčikom, Tanjom Fajon, Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnom, kaže da pre 1. jula ne očekuje da će dobiti moguće termine za posetu evropskih parlementarca i nastavak Međuparijskohg dijaloga u Srbiji.

- Dijalog u Srbiji sa strankama kojima to nije osnovni uslov da učestvuju na izborima, već se odvija uspešno i žao mi je što se kasni sa druge strane, a teme su nam iste. Tek ćemo videti šta je njiihov predlog oko posete Srbiji - poručio je Dačić.

Predsednik Parlamenta Srbije sutra se sastaje i s predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora EP Dejvidom Mekalisterom, koji je i inicijator posredovanja EP u Međupartjskiom dijalogu u Srbiji.

Dačić je tokom današnjeg učešća na samitu predsednika parlamenata sa Zapadnog Balkna u Briselu, pozvao predsednika EP Davida Sasolija da sledeći sastanak ovog formata organizuje u Beogradu, ali i da dođe u posetu Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega