VESLI KLARK I OVK PONOVO ZAJEDNO: Šta otkriva povratak NATO zločinca na Kosovo i Metohiju?

Novosti online

26. 06. 2021. u 18:26

ANGAŽOVANJE Veslija Klarka kao savetnika u tzv. "vojsci Kosova" nastavak je agresije na Srbiju u drugom obliku od one koju je on vodio kao prvi čovek NATO-a za vreme bombardovanja SR Jugoslavije i Srbije, kaže Vladislav Jovanović bivši ambasador Jugoslavije u Ujedinjenim nacijama povodom informacije da se ovaj američki general vraća na KiM.

ВЕСЛИ КЛАРК И ОВК ПОНОВО ЗАЈЕДНО: Шта открива повратак НАТО злочинца на Косово и Метохију?

Foto EPA

Jovanović napominje da je Klarkovo novo interesovanje za „preobučenu terorističku OVK“ dokaz više da je Amerika ta koja upravlja tzv. Kosovom dok je Priština samo statista u toj priči.

Klark i OVK ponovo zajedno

- Ali, možda je i dobro što se Klark pojavljuje u svojoj novoj /staroj ulozi jer to samo potvrđuje da je OVK bila pešadija NATO čiji je komandant bio Klark, i da su se nezakonito, bez odobrenja UN udružili i protivpravno napali jednu zemlju. Zajednički cilj im je bio da se Kosovo i Metohija otrgne fizički od Srbije - kaže Vladislav Jovanović.

Prema njegovom mišljenju, angažovanje Klarka na tzv. Kosovu je samo potvrda na kub da je taj zločin protiv mira koji je učinio NATO pod ruku sa teroristima iz OVK – kršenje međunarodnog prava i to u dužem vremenskom periodu.

- Počev od momenta kada je pripremao kao komandant NATO snaga i sproveo agresiju na jednu zemlju članicu UN-a bez neophodnog odobrenja SB UN. Po definiciji Generalne skupštine UN to znači da je učinio zločin protiv mira. To je najveći mogući ratni zločin - napominje diplomata.      

Klark potvrđuje svoj zločin

Iz tog zločina, dodaje Vladislav Jovanović, proistekli su i svi drugi zločini, a Vesli Klark je sada samo potvrdio da imaju nameru da završe započet posao i da je cilj terorističke OVK i NATO da dovrše proces odvajanja Kosova i Metohije od Srbije, iako ona na taj deo svoje teritorije ima pravo po svim međunarodnim zakonima.

- Ako Klark zaista preuzme tu ulogu i pojavi se kao instruktor i pomagač „preobučene“ OVK onda i on lično ovim činom definitivno potvrđuje svoju zločinačku ulogu prema Srbiji u dužem vremenskom periodu od skoro 22 godine - zaključuje Jovanović.

Stižu i američki dronovi

Vladislav Jovanović imao je i lično priliku da upozna Veslija Klarka ali kako kaže kada je bio samo statista u američkim delegacijama koje su posećivale svojevremeno Slobodana Miloševića i kaže da na njega nije ostavio utisak nekog „vamp“ stručnjaka za vojnu taktiku. A to je, kako kaže, i dokazano jer je agresija NATO na SRJ trebalo da se završi za tri do pet dana a trajala je 78 dana i prekinuta je dobrom voljom tadašnjeg rukovodstva SRJ, a ne što smo vojno bili poraženi.

Foto: TV B92 printskrin

Najavljuje se da će Klark uskoro da poseti Kosovo i Metohiju na poziv tamošnjeg tzv. ministra odbrane i tada bi trebalo da se usaglasi tačan način Klarkove pomoći tzv. KBS odnosno tzv. Vojsci Kosova, prenose prištinski mediji.

Uporedo sa informacijom o Klarku u albanskim medijima na Kosovu i Metohiji se prenosi vest i da tzv. kosovska vlada namerava kupovinu četiri drona od Sjedinjenih Američkih Država za potrebe tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, za 11,9 miliona evra.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)