POTVRĐENO - ANI BRNABIĆ VIDOVDANSKA NAGRADA: Odbornici u Kruševcu danas izglasali dobitnike priznanja

S. BABOVIĆ

25. 06. 2021. u 12:10

ANA Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, dobitnik je najvećeg priznanja grada Kruševca - Vidovdanske nagrade.

ПОТВРЂЕНО - АНИ БРНАБИЋ ВИДОВДАНСКА НАГРАДА: Одборници у Крушевцу данас изгласали добитнике признања

Foto Tanjug

To su izglasali odbornici na današnjoj sednici Skupštine grada, na kojoj su usvojeni i svi drugi predlozi Komisije za kadrovska i administrativna pitanja o dobitnicima vidovdanskih plaketa i povelja, koje se tradicionalno povodom Dana grada 28. juna uručuju zbog izuzetnih rezultata u radu.

- Predloženo je 46 kandidata, a Komisija je preldožila Skupštini da se nagradi 21 kandidat - napominje Jasmina Trajković, predsednica Komisije za kadrovska i administrativna pitanja.

- Za Vidovdansku nagradu bila je predložena Ana Brnabić, predsednica Vlade republike Srbije za dosledno, časno i odgovorno obavljanje državnih poslova i izuzetan doprinos privrednom razvoju Srbije i grada Kruševca.

U obrazloženju Komisije čiji se predlog našao pred odbornicma na današnjoj sednici navedeno je i da je Ana Brnabić kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave, kao i kasnije kao premijerka, inicirala i koordinirala realizaciju brojnih aktivnosti Vlade, koje su za rezultat imale stvaranje povoljnijeg poslovnog ambijenta i olakšale rad privrede na teritoriji cele Republike, a time i privrednika Kruševca.

Reforma i digitalizacija javne uprave, uvođenje elektronske uprave neke su od uvedenih novina, koje su značajno pomogle ukupnom rastu industrijske proizvodnje, privlačenju investicija, otvaranju novih radnih mesta, a u slučaju Kruševca, kako je predočeno, nezaposlenosti koja je na minimunumu i iznosi sedam odsto.

Odbornici su usvojili predloge da Vidovdanska plaketa pripadne pripadne Klubu privrednika, Zoranu Drobnjaku direktoru JP "Putevi Srbije", Centru za socijalni rad Kruševac, Oliveru Oliju Tomiću treneru i karatisti (posthumno) i Mići Mićiću, dugogodišnjem gradonačelniku Bijeljine.

Usvojen je i predlog o 15 dobitnika Vidovdanske povelje,a pročitana su i imena svih 100 dobitnika "Zahvalnice grada Kruševca", koja će se dodeliti specijalno povodom 650 godina od osnivanja grada Kruševca na Vidovdan 28. juna, na svečanoj sednici Skupštine grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)