OD KOGA ĆE SRBIJA KUPOVATI ORUŽJE? Lazanski ućutkao Evropsku uniju (VIDEO)

Novosti online

19. 06. 2021. u 07:23

DONALD Tramp smatra da je Rusija apsolutni pobednik prvog sastanka DŽozefa Bajdena i Vladimira Putina, ističe ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

ОД КОГА ЋЕ СРБИЈА КУПОВАТИ ОРУЖЈЕ? Лазански ућуткао Европску унију (ВИДЕО)

Foto: Ilustracija

"- obzira na pesimizam koji je bio prisutan pre, nakon sastanka mnogo su bolje ocene i provejava doza optimizma povodom američko-ruskih odnosa - kaže Miroslav Lazanski.

Diplomata smatra da je ovo početak procesa otopljavanja odnosa. Ističe i da se jačaju trgovačke veze između SAD i Rusije.

- Mnogo je bolje završen samit u Ženevi nego što se očekivalo - dodaje Lazanski.

Diplomata kaže da ovo nije istorijski sporazum. Što se tiše teških reči, smatra da je to svojstveno američkom establišmentu.

- Koriste te kaubojske izraze - objašnjava Miroslav Lazanski i kaže da ne bi prdavao pažnju govoru tela i analiziranju toga. Ističe da Putin na te "kaubojske" izraze ima odgovore.

Smatra da će u budućnosti možda biti i razumnije onosa između dva predsednika.

Zajedničke vojne vežbe sa Rusijom i Belorusijom

Srbija je doživela prozivke iz EU, od izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika, zbog zajedničkih vojnih vežbi sa Rusijom i Belorusijom.

Bilčik je kazao da to ne pomaže napretku Srbije u evropskim integracijama. Na to Lazanski kaže da Srbija ima vojne vežbe i sa ostalim zemljama, jer je Srbija vojno neutralna.

- Preddsednik Vučić je dobro odgovorio - kaže diplomata.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je poručio Bilčiku da nema pravo da određuje s kim će Srbija učestvovati na vojnim vežbama.

Kaže da Srbija kupuje oružje od onoga ko ponudi jeftinije.

- Kupićemo i od Marsovaca, ako je jeftinije - rekao je Lazanski na TV Prva.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)