ŠEŠELJ BEZ MILOSTI ZA IZDAJNIKE: Predlog za uvođenje novog krivičnog dela - kazna do 20 godina zatvora!

Novosti online

15. 06. 2021. u 16:10

SRPSKA radikalna stranka (SRS), čiji je lider Vojislav Šešelj, zatražila je danas da se za sve koji javno tvrde da se u Srebrenici desio genocid uvede kazna zatvora od 20 godina.

ШЕШЕЉ БЕЗ МИЛОСТИ ЗА ИЗДАЈНИКЕ: Предлог за увођење новог кривичног дела - казна до 20 година затвора!

Foto: Pink TV printskrin

- Te opasne antisrpske pojave moraju se saseći u korenu i zato SRS ponavlja zahtev da Narodnoj skupštini hitno predloži dopunu Krivičnog zakonika, da se tvrdnja da se u Srebrenici desio genocid inkriminiše kao krivično delo i da kazna bude 20 godina zatvora - navodi SRS u saopštenju.

Srpski radikali, smatraju da bi takva kazna bila način da Srbija zaštititi od opasne namere da se srpski narod proglasi genocidnim i da budućim generacijama nametnu takav žig.

SRS navodi i da je opsano što se takve antisrpske tvrdnje čuju i u najvišem zakonodavnom telu i podsećaju da su poslanici Sulejmana Ugljanina podneli predlog rezolucije o priznavanju izmišljenog genocida u Srebrenici.

Radikali kažu, da je podnošen sličan predlog rezolucije koji su i tada potpisali i poslanici SDA, ali i Marinika Tepić i dva aktuelna pomoćnika ministra u kabinetu Gordane Čomić.

- U Srebrenici nije bilo genocida i ovu istinu Srbija mora institucionalno da zaštiti zato što je to jedan od najvažnijih državnih i srpskih nacionalnih interesa - navode radikali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda