"KURTI BEŽI I KRIJE SE OD SRBIJE": "Rat" Albanaca u parlamentu lažne države, sukob Albanaca se zaoštrava

Novosti online

11. 06. 2021. u 17:11

SEDNICU skupštine u Prištini, na kojoj je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti trebalo da predstavi izveštaj o dijalogu sa Beogradom, obeležila je njegova polemika sa opozicijom koja ga je kritikovala da nema strategiju za dijalog sa Beogradom, da ide u Brisel bez platforme i strategije.

КУРТИ БЕЖИ И КРИЈЕ СЕ ОД СРБИЈЕ: Рат Албанаца у парламенту лажне државе, сукоб Албанаца се заоштрава

Foto: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP/Depositphotos

Lider Alijanse za budućnost KiM Ramuš Haradinaj optužio je Kurtija da beži i da se krije, najverovatnije od Srbije.

- Danas pred nama nije premijer, već lider koji ne zna zašto, ali je odlučio da se krije i beži. Nije mi jasno od koga. Od koga bi drugog do od Srbije koja ima prevlast nad njim. A on nema jasne odluke i objašnjenja za poziciju (tzv.) Kosova. Da li se možda krije od međunarodnih partnera - rekao je Haradinaj.

On je dodao da se Kurti možda krije i od SAD jer ih nije pozvao da se dogovore oko dijaloga.

- Kako se premijer (tzv.)  Kosova usuđuje da ide na sastanke pod pokroviteljstvom EU bez SAD. Zašto se ne obrati predsedniku SAD da zatraži specijalnog izaslanika za dijalog (tzv.) Kosova i Srbije - rekao je Haradinaj.

Lider Demokratske partije Kosova Enver Hodžaj rekao je da se Kurti ponaša kao polaznik letnje škole i da je u Skupštinu došao kao na seminar.

- Način na koji govori o dijalogu je šarlatanstvo. Očekivao sam da danas pričamo o dijalogu i da premijer iznese principe, ciljeve, krajnje rokove. Međutim, građani bi trebalo da znaju da dijalog nije politički spremljen na diplomatskom nivou - rekao je Hodžaj.

Lider Demokratske stranke Kosova Ljumir Abdidžiku poručio je Kurtiju da ne sme da izbegava obaveze koje ima kao premijer i da ne misli da ga niko neće osuditi zbog procesa dijaloga.

- Idete nepripremljeni u dijalog. Postoje određeni principi od kojih premijer ne može da odustane. prvi princip je da se dijalog održava sa (tzv.) Kosovom, ne zbog (tzv.) Kosova", rekao je lider DSK.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna