PROVOKACIJA VJOSE OSMANI: Srbija spremna da razgovara, ona dala sumanutu izjavu

Novosti online

09. 06. 2021. u 16:35

PREDSEDNICA privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani izjavila je da će tzv. Kosovo učestvovati u dijalogu sa Srbijom samo zbog postizanja sporazuma i obostranog priznanja.

ПРОВОКАЦИЈА ВЈОСЕ ОСМАНИ: Србија спремна да разговара, она дала сумануту изјаву

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/Depositphotos

Osmani, koja je učestvovala u onlajn diskusiji koju je organizovao Atlantski savet, je navela da bi Srbija, pored uzajamnog priznavanja, trebalo da otvori i svoje arhive za povratak nestalih.

- (tzv.) Kosovo je spremno da ide na razgovore radi postizanja međusobnog sporazuma koji se fokusira na uzajamno priznavanje između (tzv.) Kosova i Srbije. Mislim da će to zavisiti od toga kako će se Srbija ponašati u dijalogu i šta zaista misli o svom članstvu u EU - pošto vojno i ekonomski sarađuje sa Rusijom. Kao predsednik (tzv.) Kosova, mislim da se multietničke vrednosti primenjuju u svim sferama u zemlji i ponosna sam na to. Vreme je da Srbija odluči šta želi. (tzv.) Kosovo je uvek pokazalo konstruktivnost i pružili smo ruku saradnje - rekla je Osmani.

Ona je istakla da je tzv. Kosovo spremno da sedne za pregovarački sto, iako se Srbija nikada nije izvinila.

- Oduvek smo bili dobri susedi - rekla je Osmani.

Ona je ukazala da je članstvo tzv. Kosova u Interpolu i NATO jedan od najvažnijih prioriteta u borbi protiv organizovanog kriminala koji prevazilazi lokalne okvire.

- KBS, naša vojska, postaje mnogo profesionalnija uz podršku NATO i potpuno u skladu sa NATO standardima. KBS je nedavno učestvovao u NATO vežbi "Branilac Evrope 21", podsetila je Osmani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!