DARKO MLADIĆ: Novim dokazima do revizije suđenja, nije tačno da nemamo šta da radimo

Tanjug

09. 06. 2021. u 08:50

SIGURNO neće biti lako do postupka za reviziju presude generalu Ratku Mladiću, ali ima još puno dokumenata koji treba da se pronađu a skriveni su po arhivama, poručio je danas sin osuđenog ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Darko Mladić.

ДАРКО МЛАДИЋ: Новим доказима до ревизије суђења, није тачно да немамо шта да радимо

Foto: Novosti arhiva

On je za Uranak K1 TV rekao da je izdvojeno mišljenje jedne sudije bitno različit momenat u odnosu na tri prema nula iz prvostepene presude.

 - Sigurno neće biti lako do revizije postupka. Nije tačno da nemamo šta još da radimo. Ima zagubljenih dokumenata iz arhiva 28. divizije, i drugih dokumenata koji stoje sakriveni u raznim arhivama - rekao je Mladić.

On je upozorio i da četvorica sudija koji su doneli presudu samo prepisali prvostepenu presudu, i naveo da se jedan od njih za četiri meseca upoznao sa obimnim materijalom.

 - Ima još puno toga da se radi i pronađu neka dokumenata. Novi dokazi moraju da se uvedu, i da se skrene pažnja na kršenja procedura i pravilnika - rekao je Darko Mladić.

Govoreći o zemlji služenja kazne, on je istakao da nema informaciju da će Ratko Mladić služiti kaznu u Velikoj Britaniji.

 - Ako je to tačno, znači da su ponovo prekršili sva svoja pravila. Predsednik Aleksandar Vučić se založio da osuđeni Srbi služe kazne u Srbiji i Republici Srpskoj, što bi bilo logično. Porodica na to ne može da utiče, a država može - rekao je Mladić.

Dodao je da britanski zatvori ne ispunjavaju osnovne standarde za služenje kazne.

Istakao da su tamo u zatvoru "klali" generala Radoslava Krstića i ocenio da treba izbeći to svojevrsno novo suđenje u zatvoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri