"VUČIĆ JE UPALIO SVETLO": Đurić o govoru predsednika na sednici saveta bezbednosti

Novosti online

09. 06. 2021. u 07:57

AMBASADOR Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama prokomentarisao je govor predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama.

ВУЧИЋ ЈЕ УПАЛИО СВЕТЛО: Ђурић о говору председника на седници савета безбедности

Foto Tanjug

- Vučić je upalio svetlo, izneo je činjenice (koje ukazuju) na selektivni pristup prema osuđenima. Vučić ne dozvoljava da bude gažena - kazao je Đurić u razgovoru za TV Prva i istakao da naša zemlja ne želi da živi u 90-im.

 Nismo bili usamljeni u SB UN, ali spremni smo da razgovaramo. Ne odustajemo od borbe za istinu i da postanemo stigmatizovani - dodao je on.

Đurić je istakao da ne može sud koji u 30 godina nije doprineo izgradnju mostova u regionu.

- 30 godina od početka krvavog rata, ponovo imamo ostrašćenu diskusiju koja okreće priču o saradnji. Ovo neće skrenuti Srbiju sa puta ekonomskog razvoja i puta saradnje. Naše je da se borimo da Srbije bude najuspešnija i to će biti najbolji odgovor - kazao je Đurić i kazao da se ovakva stigma nije udarala ni zemljama u Drugom svetskom ratu.

(b92.net)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (13)

Jelena

09.06.2021. 11:53

Vucic je izneo istinu i samo istinu, a medjunarodna zejednica kao i neke zemlje regiona zele samo da nas ponize.Kakva slucajnost da bas juce Mladicu bude proglasena dozivotna robija a i da se odrzava sednica Saveta beznednosti UN.