BABIŠ ZAHVALIO VUČIĆU NA VAKCINAMA: Dokaz prijateljstva

Tanjug

02. 06. 2021. u 16:50

PREDSEDNIK Vlade Češke Andrej Babiš uputio je pismo zahvalnosti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom donacije 100.620 vakcina.

БАБИШ ЗАХВАЛИО ВУЧИЋУ НА ВАКЦИНАМА: Доказ пријатељства

Foto: Tanjug

-Izuzetno cenim ovaj čin solidarnosti koji doživljavam kao još jedan dokaz tesnih veza i prijateljstva između naših zemalja i istovremeno kao doprinos Srbije globalnoj saradnji u borbi protiv pandemije, naveo je Babiš u pismu, saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije.

Babiš je posebno pohvalio brzu realizaciju ponude i efikasnu komunikaciju između radnih timova dve zemlje koja je to omogućila.

-Uveren sam da će Vaša poseta Češkoj, kao i ovaj konkretan ishod Vaše posete, ponovo ojačati odlične odnose između naših zemalja i poslužiti kao podsticaj za dodatno produbljivanje naše međusobne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, naveo je Babiš.

Foto: Tanjug

On je ponovio i kontinuiranu podršku Češke evropskim integracijama Srbije, navodi se u pismu predsedniku Vučiću.

Srbija je u ponedeljak isporučila Češkoj 100.620 vakcina protiv korona virusa američko-nemačkog proizvođača Fajzer-Bajontek, kao pomoć u borbi protiv pandemije.

Avion "Czech Air Force " su na aerodromu "Nikola Tesla" ispratili premijerka Ana Brnabić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponudio je tokom zvanične posete Češkoj 19. maja donaciju premijeru te zemlje Andreju Babišu, a Vlada Srbije je na sednici 20. maja odlučila da Srbija pokloni Češkoj 100.000 vakcina Fajzer-Bajontek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)