"NE PRIMEĆUJU BALVAN U SOPSTVENOM OKU": LJiljana Smajlović o "nezavisnim medijima" - "Nosaju megafone i mamuzaju indignaciju protiv redakcija"

Novosti online

30. 05. 2021. u 11:01

LjILjANA Smajlović, novinarka i članica Saveta za štampu, komentarisala je danas podele u srpskom novinarstvu i pristrasnost opozicionih medija.

НЕ ПРИМЕЋУЈУ БАЛВАН У СОПСТВЕНОМ ОКУ: Љиљана Смајловић о независним медијима - Носају мегафоне и мамузају индигнацију против редакција

Foto: Printskrin

- Vi znate da ja tvrdim da su naši mediji uglavnom podeljeni na provladine i opozicione medije. A većina mojih kolega iz opozicionih medija kaže: "Molim vas nisam ja nikakav opozicioni novinar, ja sam nezavistan, kritički mislim i ne želim da me trpaju ni u jedan koš". Međutim, ne možemo mi da tražimo od građana da ne vide ono što se i iz aviona vidi. Ako se vidi da su određeni mediji ili novinarske ličnosti prilično pristrasne, pa im negde nešto smeta kao ogromna stvar, a negde ne primećuje balvan u sopstvenom oku - istakla je Ljiljana Smajlović.

Ona je dodala da u Beogradu postoje novinari koji na protestima "nosaju megafone, i govore pred redakcijama, i mamuzaju indignaciju protiv neke redakcije, jel je to bastion."

- Ali oni se strašno vređaju ako im vi kažete da su oni opozicione figure, kao što svi zapadni mediji kažu za ovog novinara (Romana Protaseviča) - rekla je Ljiljana Smajlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)