ŠAPIĆ O TEMELJNOM UGOVORU: Nejasno zašto nije potpisan, nezapamćeno je da Krivokapić "savetuje" SPC

Tanjug

30. 05. 2021. u 12:04

NIJE sasvim jasno zašto premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nije potpisao Temeljni ugovor sa SPC kako je bilo najavljeno, ocenio je danas Aleksandar Šapić novoizabrani potpredsednik Glavnog odbora SNS.

ШАПИЋ О ТЕМЕЉНОМ УГОВОРУ: Нејасно зашто није потписан, незапамћено је да Кривокапић саветује СПЦ

Foto: Tanjug

- Nezapamćeno je da je gospodin Krivokapić došao u Beograd da savetuje SPC koga da izabere za mitroopolita crnogorsko-primorskog. Kao da on zna šta narod Crne Gore želi. Ali mislim da je dobro što smo mi postupili odgovorno i uspeli da obuzdamo bilo kakve ishitrene reakcije - izjavio je Šapić gostujući u Jutarnjem programu TV Prva.

On se osvrnuo i na zapaljivu atmosferu na finalnoj seriji košarkaških utakmica između Crvene Zvezde i podrgoričke Budućnosti i ocenio da atmosfera na tim utakmicama podseća na nekadašnje utakmice sa Hrvatima.

- Mi smo dva bratska naroda i to ne bi smelo da se događa. Nesrećan sam zbog toga i želeo bih da se to promeni, da se i na sportskim utakmicama ponašamo kao prijatelji i braća - ukazao je Šapić.

Na pitanje šta planira da uradi nakon jučerašnjeg formalnog ujedinjenja Srpskog patriotskog saveza (SPAS) i SNS i njegovog izbora za potpredsednika glavnog odbora SNS, Šapić je odgovorio da je svestan odgovornosti funkcije u organizaciji koja po njegovim rečima, ima „ogromnu odgovornost za vođenje Srbije".

- Mislim da u SNS moramo da se pripremamo za izbore i pokušaćemo da napravimo jedinstvenu politiku svih opštinskih odbora grada Beograda, a onda i da nastupimo jedinstveno na predstojećim izborima - rekao je Šapić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije