PRIŠTINA KRŠI VAŠINGTONSKI SPORAZUM: Evo šta su sada uradili

Novosti online

27. 05. 2021. u 18:08

"KOSOVSKI protivminski centar" poslao je kandidaturu za poziciju predstavnika Nacionalnog protivminskog programa u Upravljačkoj grupi Međunarodnih standarda za razminiranje (IMAS), čime je Priština prekršila Vašingtonski sporazum kojim se obavezala da neće tražiti članstva u međunarodnim organizacijama.

ПРИШТИНА КРШИ ВАШИНГТОНСКИ СПОРАЗУМ: Ево шта су сада урадили

Foto: J. Matijević

Osim Prištine, kandidature su poslali i Liban, Tadžikistan i Zimbabve.

Upravljanje IMAS-om je u nadležnosti nevladine organizacije - Ženevskog međunarodnog centra za humanitarno razminiranje, koju finansira Švajcarska, ali, kako prenose naši izvori, pozivna pisma za kandidature išla su posredstvom Službe Ujedinjenih nacija za protivminsko delovanje, zbog čega čudi kako je on stigao do Prištine. Zbog ovakvog redosleda poteza za očekivati je reakciju Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)