Netačne tvrdnje koje su plasirane putem pojedinih medija o našem navodnom ”lišavanju slobode” imaju za cilj da destabilizuju vlast u Budvi i onemoguće funkcionisanje lokalne vlasti. Namera je bila da se senzacionalnim lažnim vestima pošalje poruka da sadašnji funkcioneri krše zakon i prikažu nas u negativnom kontekstu. Merama izolacije koje su nam izrečene suprotno zakonu pokušava se destabilizovati Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva koji je od krucijalne važnosti i to u trenutku pandemije korona virusom.

Ovo u zajedničkom saopštenju tvrde šef kabineta predsednika Opštine Budva Nikola Jovanović, sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Budva Mladen Mikijelj,
komandir Službe zaštite i spašavanja Opštine Budva Dragan Božović i predsednik Saveta MZ Bečići Predrag Ivanović.

Oni su pre dva dana oko 18 sati zatečeni u dvorištu kuće menadžera Opštine Budva Mila Božovića, koji je bio pod merama samoizolacije zbog boravka u jednosj stranoj zemlji, a koji ima negativan test na korona virus. U vreme posete sanitarne inspektorke on je bio na terasi kuće i nije kršio mere samoizolacije, koje je inspektorka odmah ''prepisala'' budvanskim funkcionerima i to na 28 dana!

- Postoji namera da se stavljanjem u izolaciju visokih funkcionera blokira rad opštine, investicionih aktivnosti i poslovi zaštite i spašavanja što predstavlja direktni udar na lokalnu upravu, i sve to u predizbornom periodu u kojem se očito ne biraju sredstva. Ovo je samo jedan u nizu obračuna sa predstavnicima DF, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, u šta svi građani imaju priliku da se uvere. Politika progona DF i njegovih članova se nastavlja zloupotrebljavajući situaciju u kojoj se nalazimo zbog širenja korona virusa. Već odavno smo pokazali da nikakve represije koje su primjenjuju prema nama ne mogu uticati na našu borbu za konačnu promenu 30-godišnje vlasti koja se u ovom trenutku nalazi na istorijskom minimunu podrške. Svjesni činjenice da smo u Budvi dokazali da je poštena vlast moguća u Crnoj Gori jasni su i razlozi napada na nas, kažu budvanski funkcioneri, ističući da je ''potpuna istina da nismo privođeni niti saslušavani od strane policije pa samim tim nismo lišeni slobode i nije nam određeno zadržavanje''.

- Od strane sanitarno zdravstvene inspekcije nam je uručeno rešenje o stavljanju u samoizolaciju jer smo se, vršeći radne obaveze kao članovi Tima za zaštitu i spašavanje, zatekli u dvorištu porodične kuće menadžera opštine. Članovima porodice predali smo službeni materijal za gospodina Božovića koji se nalazio u porodičnoj kući, nakon čega smo imali nameru da nastavimo obavljanjem mnogobrojnih obaveza koje naš opštinski tim ima. Napominjemo da sa menadžerom opštine nismo imali direktni kontakt niti smo na bilo koji način kršili pravila samoizolacije. Posebno ističemo činjenicu da je nakon isteka prvog perioda izolacije od 14 dana, Milo Božović menadžer opštine testiran na korona virus i da je test pokazao da je negativan. Uprkos tome, poštovali smo preporuke nadležnih institucija i nismo na bilo koji način prekršili propisane mere. Smatramo da nisu postojali pravni ni zdravstveni razlozi da nam se izrekne mera samoizolacije jer nismo bili u kontaktu sa licem koje je pod sanitarnim merama, a istom je već utvrđeno po nalazu Instituta za javno zdravlje da je negativan, zbog čega ćemo podneti žalbu na rešenja i očekujemo da Ministarstvo zdravlja, ukoliko bude postupalo po zakonu, ista poništi, kažu potpisnici saopštenja koji naglašavaju da je budvanski opštinski tim od prvog dana, posvešćenošću i požrtvovanošću svakog člana, dokazao da ima kapaciteta da pravovremeno odgovori svim izazovima u kojima se Budva našla.

- Činjenica je da smo među prvim lokalnim samoupravama koja je uvela mere zabrane okupljanja na javnim površinama i dugi niz mera, zbog čega smo zaustavili dalju progresiju u rastu broju obolelih i zadržali nizak procenat od svega četiri lica. Među prvima smo primenili dezinfekciju javnih površina i prostora što očigledno daje pozitivne rezultate. Sve ove aktivnosti zahtevale su naše lično danonoćno angažovanje i prosto je nelogično da nam se izriče izolacija iz banalnih razloga jer u svom redovnom poslu, svako od nas, gotovo se svakodnevno nalazi u mnogo rizičnijim situacijama i izazovima. Opštinski tim za zaštitu se svakodnevno sastaje u opštinskim kancelarijama i na terenu kako bi se sve mere koje su propisane na državnom i lokalnom nivou sprovodile na kvalitetan i odgovoran način, u šta su i građani Budve mogli da se uvere od početka proglašenja pandemije korona virusa. Opštinski organi su sproveli i sprovode sve propisane mere od strane državnih organa, kažu funkcioneri iz Budve.